cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  02.04.2020 11:15:15

Blockchainové investice do energetického průmyslu závratně rostou

Podle nové zprávy zveřejněné společností Premium Market Insights (PMI) má globální investice do blockchainové technologie na energetických trzích do roku 2025 dosáhnout až 34,7 miliard dolarů. V roce 2016 byla stejná oblast odhadovaná na pouhých 156,5 milionu USD, to znamená, že se u sektoru očekává růst o 82 procent během jediného roku.

Mezi klíčové hráče využívající blockchain a DLT v terénu patří Accenture, AWS, Bigchaindb, Deloitte, IBM, Infosys, Microsoft, Nodalblock, Oracle, SAP, Enosi a Electron. Blockchain se používá na energetických trzích pro správu dat, finanční sledování a interakce. Podle zprávy je hnací silou této adopce snaha o snížení provozních nákladů a kapitálových výdajů. Při zvyšující se automatizaci bude blockchain využíván stejně tak pro zabezpečení a integritu dat.

Předpokládané vysoké tempo růstu by však mohlo být letos ovlivněno, protože trhy s energií jsou hluboce zasaženy důsledkem koronavirové nákazy a ropné krize. Společnosti nacházejí rostoucí počet případů použití blockchainu v energetickém sektoru. Společnost Power Ledger právě oznámila partnerství s maloobchodníkem se zelenou energií ekWateur, kde poskytla téměř čtvrt milionu francouzských obyvatel možnost vybrat si svůj obnovitelný zdroj energie. Společnost VeChain také nedávno oznámila další fázi probíhající spolupráce se společností Shanghai Gas na vývoji platformy „Energy-as-a-Service“ poháněné blockchainem.

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste