Jiří Zendulka
(Kurzy.cz)
Akcie v ČR  |  20.03.2020 06:20:03, aktualizováno 07:04:01

Management banky MONETA pokračuje v nákupech firemních akcií. Přidal se další člen představenstva

Akcie MONETA Money Bank (dále jen MONETA) po středečním rekordním propadu na nová historická minima včera vlastně pokračovaly v nervózním vývoji. V úvodní části seance je šlo koupit i za nová minima pod hranicí 49 korun, aby se následně nasměrovaly solidně na sever. Úrovně nad hladinou 54 korun však začaly odpoledne postupně ztrácet a čtvrteční seanci nakonec uzavřely vlastně jen s nevýrazným ziskem 1,2 % na 50,40 korunách. Cen využili hned dva manažeři banky k nákupu firemních akcií.

Člen představenstva a finanční ředitel banky MONETA Jan Friček uskutečnil tento měsíc již třetí nákup. Ve čtvrtek pořídil 4 000 akcií MONETA za kurz 50 a nevýrazně tím tedy naředil průměrnou cenu svého portfolia firemních akcií. To tak nově čítá v souhrnu 26 tisíc akcií MONETA.

Finanční ředitel se tak navrátil do čela pomyslného žebříčku managementu z hlediska nákupu akcií MONETA přímo na kapitálovém trhu. Šéf banky Spurný, o jehož posledním úterním nákupu jsme informovali včera, nakoupil dosud v souhrnu o necelých 600 akcií méně. Ve skutečně je však z managementu stále s náskokem největším akcionářem, když jeho portfolio díky přídělu akcií v rámci vstupu banky na pražskou burzu, celkově čítá téměř 100 tisíc akcií MONETA.   

Nováčkem v nákupech firemních akcií je Chief Commercial Banking Officer a člen představenstva Jan Novotný. Ten ve čtvrtek koupil 5 900 akcií za kurz jen nevýrazně nad 50 . Investoval tedy do firemních akcií zhruba 295 tisíc Kč.

Z managementu banky MONETA tedy nově vlastní firemní akcie již tři osoby. V souhrnu celkem 131 739 akcií MONETA, tedy 0,026 %.

Připomenout lze zatím poslední prezentovaný výhled managementu z hlediska hospodaření banky. Z níže uvedeného přehledu již každopádně, vzhledem k úternímu pozastavení dividendové politiky, neplatí tedy výhled požitku pro akcionáře. Jak moc se změní výhled příjmů, nákladů, resp. především nákladů na rizika a samotného zisku, bude pro management těžko predikovatelné možno ještě i za několik měsíců.


Závěrem možno ještě zmínit statistiku kurzových ztrát bankovních titulů na pražské burze. Pokud vezmeme v úvahu jejich nejvyšší závěrečnou cenu za poslední rok, nejhůře si vedou aktuálně akcie ERSTE s 51,8 % propadem. Jen zanedbatelně méně hůře jsou na tom akcie KB, které od maxim přišly již o 51,5 %. Kurzově se akcie KB ocitají „nejdále v minulosti“ již zpět v březnu 2009. I přes propad z posledních dnů, a zmiňovaná historická minima, si akcie MONETA vedou vlastně nejlépe. Ztrácí totiž aktuálně „jen“ 42 %. Doplnit ještě lze, že u KB jsme se tzv. insider obchodů ze strany managementu nedočkali již téměř 4 roky, u ERSTE je aktivita nesrovnatelně větší. Ve Vídni naposledy tři představitelé banky nakupovali firemní akcie letos v úvodu tohoto měsíce. V souhrnu na 1 000 kusů.






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688