cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  31.12.2019 11:14:47

Jižní Korea připravuje skupinu pro výzkum centrální digitální měny

                   

Jihokorejská centrální banka, Bank of Korea (neboli BOK) plánuje během příštího roku 2020 zavést speciální pracovní skupinu, která se bude věnovat výzkumu centrální digitální měny CBDC.

Ve své oficiálně vydaném přehledu monetární politiky pro příští rok banka uvedla, že i nadále bude stavět na svém stávajícím výzkumu v oblasti kryptoměn, digitálních aktiv a důležité místo zaujme i technologie distribuované účetní knihy. V rámci své nejnovější výzkumné agendy plánuje centrální banka údajně najmout ty nejlepší odborníky na daná témata.

Souběžně s organizováním své nové pracovní skupiny by se pak banka měla také aktivně účastnit diskusí s Bankou mezinárodních dohod (BIS) a dalšími relevantními mezinárodními subjekty, aby udržovala krok s vývojem kryptoměn v jiných centrálních bankách. Právě vlastní kryptoměny světových vlád a legislativ jsou aktuálně jedním z nejžhavějších témat na mezinárodním finančním poli. Rovněž BIS už pro tento fenomén připravuje vlastní regule a doporučení a my jsme zvědavi, které státy se v blízké budoucnosti ještě přidají.

Jedno je jasné – poslední dobou to skoro vypadá, že každých pár dnů se objeví jedna země, která více či méně oficiálním způsobem ohlásí vývoj vlastního digitálního aktiva. Není ale pochyb o tom, že i ty země, které zatím v tomto ohledu mlčí, dost možná potají něco připravují.

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste