Jiří Zendulka
(Kurzy.cz)
Akcie v ČR  |  10.10.2019 14:33:42

Kofola - generální ředitel Buryš přikoupil další firemní akcie


Akcie Kofola ČeskoSlovensko, a.s. (dále jen Kofola) v posledních dnech přišly o letošní zisky. V úterý na pražské burze za nadprůměrného objemu obchodů uzavřely letos vůbec nejníže na 283 . Daný cenový vývoj zřejmě přiměl generálního ředitele domácí Kofoly a CFO Daniela Buryše k dalším nákupům a vlastně ředění jeho nákupní ceny.


Regulatorní hlášení poodkrylo, že dnes ve čtvrtek 10. října Daniel Buryš nakoupil celkem 2 100 akcií Kofola v cenovém rozsahu 284-286 , resp. za průměrnou cenu zhruba 284,70 . Zkrátka do firemních akcií zainvestoval dalších téměř 600 tisíc .

U Buryše se letos jedná o druhý vstup na trh, když nakupoval v polovině srpna. Tehdy však jen 236 akcií Kofola při kurzu 297 .

Firemní akcie za více než 3 miliony korun

Daniel Buryš letošními nákupy rozšířil své portfolio firemních akcií na více než 11 900. Pokud vezmeme v úvahu aktuální kurz 285 , tedy v hodnotě téměř 3,4 mil. . Z hlediska osobních nákupů ze strany managementu nápojové firmy je Daniel Buryš vlastně nejaktivnější, resp. nakoupil s náskokem dosud nejvíce akcií.

Když ji miluješ, není co řešit

Jak už jsme také informovali, letos akcie nakupoval také finanční ředitel divize Adriatic Martin Pisklák, šéf dceřiné přepravní společnosti SANTA-TRANS René Novotný či členové představenstva Marián Šefčoviča a Jiří  Vlasák.

Management tak od vstupu akcií Kofola na trh v souhrnu již na burze nakoupil zhruba 51 tisíc firemních akcií. Na pražské burze těžko hledat firmu, kde by v takovém rozsahu management vstupoval na trh, resp. nákupy akcií indikoval svou důvěru v budoucnost společnosti.

Jedním dechem nutno dodat, že při historickém pohledu na nákupy nelze aktivitu managementu brát jako vhodný indikátor pro ostatní investory. První nákupy management uskutečnil již zhruba půl roku po vstupu titulu na trh. Sice v té době oproti IPO byly akcie již o téměř 15 % levnější, jak známo přesto to nebylo zdaleka jejich dno. Dalšími nákupy tak management vlastně ve většině případů zatím jen tzv. ředí svou nákupní cenu. Žádných ztrátových prodejů jsme se z jejich strany nedočkali…

Z hlediska plánovaných firemních zpráv si investoři na možný nový impuls ještě zhruba měsíc musí počkat. Kofola plánuje hospodářské výsledky za 3. čtvrtletí zveřejnit v pondělí 11. listopadu.






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688