Patria (Patria Finance)
Investice  |  05.09.2019 15:26:20

Buffett: Hlavní měřítko úspěšného života

Když v roce 2017 hovořili Bill Gates a Warren Buffett před studenty na Columbia University, dostali od jednoho z nich zajímavou otázku týkající se jejich zkušeností a vztahů s ostatními lidmi. Buffett odpověděl, že se pohybujeme tím směrem, jakým jdou lidé, se kterými máme nějakou vazbu. Takže je důležité „spojovat se s lidmi, kteří jsou lepší než vy“.

CNBC podotýká, že Buffett v podobném duchu odpovídal již dříve. V roce 2001 na University of Georgia řekl: „V podstatě platí, že když se dostanete do mého věku, budete úspěch ve svém životě měřit tím, kolik lidí vás má skutečně rádo. Znám lidi, kteří mají hodně peněz a všude je zvou. Jenže pravda je taková, že rád je nemá nikdo. Pokud mám v mém věku hodně peněz na účtu, ale nikdo o mně nesmýšlí hezky, je můj život pohroma.“

V roce 2017 Buffett řekl, že z lidí, kteří nás mají rádi, je zdaleka nejdůležitější náš partner. To je podle něj naprosto klíčová věc a investor dodal, že své první ženě Susan vděčí za mnohé. Ta s ním podle jeho slov měla obrovskou trpělivost, „trvalo to, ale nakonec mě změnila.“ CNBC podotýká, že v určitém ohledu „Susan udělala z Buffetta to, čím je dnes“. Povzbuzovala jej totiž v tom, aby se zajímal o lidská práva, podporoval charitu a stal se veřejně činný.

Bill Gates je Buffettovým dlouholetým přítelem a na Columbia University řekl, že „někteří vaši přátelé z vás dostanou to nejlepší a do takových vztahů je třeba investovat“. CNBC podotýká, že jeho i Buffetovy poznámky pak ukazují, jak důležité je, jakými lidmi se obklopíme.

„Výzkum ukazuje, že lidé, kteří mají kolem sebe silnou podporu, přátele a partnery, čelí menší pravděpodobnosti, že budou trpět depresemi, společenskou izolací a následně zhoršením fyzického zdraví,“ píše CNBC. A uzavírá s tím, že Gates jednou hovořil o tom, že nejlepším měřítkem jsou pro nás následující otázky: Mají nás lidé, kteří nás obklopují, skutečně rádi? Dělají ze mě lepšího člověka?

Zdroj: CNBC

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688