CNBC: Za pár desítek let budou lidé pracovat jen v luxusních restauracích
Společnosti, jako je Panera Bread, ukazují, že během jednoho roku je možné ztratit víc než 100 % svých zaměstnanců. Na první pohled se to zdá být matematicky nemožné, ale jde o situaci, kdy z firmy během jednoho roku odejdou všichni původní zaměstnanci a ještě část těch, kteří je nahradili. Zejména pro restaurační řetězce typu McDonald’s je takový obrat zaměstnanců vážným problémem – u zmíněné Panery se pohybuje kolem 100 % a to je považováno za slušný výsledek, píše CNBC. Může tak jít o odvětví, kde dojde k rychlému rozšíření robotů.
Rosemary Battová z Cornell School of Industrial Labor Relations tvrdí, že restaurace rychlého občerstvení postavily svůj podnikatelský model na tom, že pracovní úkony jsou vysoce standardizované. A tudíž by měli být jednotliví zaměstnanci jednoduše nahraditelní, což snižuje náklady spojené s jejich rychlou obměnou. Jenže nyní je tento model v koncích, protože neposkytuje lidem prostor pro rozvoj. Obrat tak dosahuje rozměrů, kdy s sebou nese hmatatelné náklady.
Náklady vysokého obratu zaměstnanců se dají rozdělit do tří základních kategorií: Ty, které souvisí s přijetím nového zaměstnance, další, spojené s jeho zaučením na nové pozici, a ty, které jsou dány dobou, kdy ještě tuto pozici plně nezvládl. V rychlém občerstvení jde většinou o jeden až dva měsíce a během této doby může být polovina jeho platu považována za ztrátu. K tomu se ale přidávají ještě náklady nepřímé, které jsou dány neustálým narušováním pracovního týmu a organizace práce. Ředitel Panery k tomu pro CNBC uvedl, že pokud zaměstnanec vydrží 90 dní, pravděpodobnost jeho odchodu se znatelně snižuje.
Podle některých odborníků mají restaurace rostoucí problémy při najímání nových zaměstnanců a udržení těch stávajících kvůli růstu významu takzvané sdílené ekonomiky. Ta se stává významnou konkurencí pro ty pracovní pozice, kde musí lidé přesně dodržovat pracovní hodiny a nemají za to žádné podstatné výhody. Abraham Pizam z University of Central Florida patří mezi ty, kteří se domnívají, že právě toto odvětví tak bude mezi prvními plně automatizovanými. Povede k tomu „kombinace nízkých mezd, neexistující kariérní postup a přesvědčení, že takové zaměstnání je jen na krátkou dobu“.
„Není důvod, proč by roboti nemohli dělat tuhle práci. Za 20, 30 nebo 50 let budou lidé obsluhovat hosty jen v těch nejlepších restauracích,“ píše CNBC s tím, že pokud bude robot správně nastaven, přinese dlouhé roky vysoké produktivity. Společnosti jako McDonald’s si ale „stále myslí, že jsou v práci s lidmi lepší, než skutečně jsou“. A proto dál pokračují v současné cestě.
Zdroj: CNBC
Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.
Poslední zprávy z rubriky Investice:
Přečtěte si také:
Prezentace
26.04.2024 Historie a vývoj vodovodních baterií: Od...
25.04.2024 Pobřeží Egejského moře - ideální tip na všechny...
24.04.2024 Výsledková sezóna: Jak se daří výrobcům čipů a...
Okénko investora
Olívia Lacenová, Wonderinterest Trading Ltd.
Dlouho očekávaná událost ze světa kryptoměn. Přinese další halving bitcoinu nová maxima?
Štěpán Křeček, BHS
Petr Lajsek, Purple Trading
Ali Daylami, BITmarkets
Michal Brothánek, AVANT IS
Miroslav Novák, AKCENTA
Spotřebitelská inflace v eurozóně odeznívá, pro služby to však úplně neplatí
Jiří Cimpel, Cimpel & Partneři
Jakub Petruška, Zlaťáky.cz