BHS (BH Securities a.s.)
Akcie ve světě  |  11.04.2019 11:23:39

Letošní akciové zisky jsou impozantní. Euforii však může zastavit výsledková sezóna

„Pro nejbližší vývoj na trzích bude klíčový průběh právě začínající výsledkové sezóny ve Spojených státech. Investoři se rovněž musí připravit na tvrdší rétoriku prezidenta Donalda Trumpa, která se začne proměňovat s blížícími se volbami nejmocnější hlavy státu,“ říká Senior Equity Trader BHS Jan Němeček.

Těžko v posledních dnech hledat na trzích nějaké dobré zprávy. Akciové trhy drží nahoře snad jen Americká centrální banka (FED), která je velmi opatrná ohledně své měnové politiky. Lze dokonce předpokládat, že se letos úrokové sazby ve Spojených státech vůbec nebudou měnit. Akciové trhy politiku FEDu kvitují a od začátku roku se dostaly až do nezdravě vysokého zisku.

Mezi neutrální události lze zařadit brexit, který se podle posledních zpráv podařilo odložit. Podle vývoje na trzích už brexit nikoho moc nezajímá a novinky ohledně brexitu s vývojem na burze příliš nehýbou. Dokonce i britská libra reaguje méně, než by se dalo čekat. Výjimku tvoří snad jenom emisní povolenky, jejichž cena se dostala na nejvyšší hodnotu od července 2008, což je přímý důsledek skutečnosti, že Británie i nadále zůstane součástí evropského systému obchodování s emisemi. Ze světové události zvané brexit se tak postupem času stává lokální záležitost.

Proti hrstce dobrých či neutrálních zpráv se začíná šikovat výrazný zástup špatných zpráv. Mezinárodní měnový fond odhaduje, že výkonnost světové ekonomiky bude o něco níže než loni. Za rohem máme výsledkovou sezónu, která bude po dlouhé době plná zvratů. Očekávají se totiž horší čísla než v předchozím kvartále. Americký prezident Donald Trump straší cly na všechny strany a nešetří při tom ani Evropskou unii. Evropská centrální banka (ECB) si přitom není jistá v kramflecích a začínají ji zneklidňovat nová ekonomická data, která rozhodně nejsou zalita sluncem. Dokonce se již ozývají hlasy, že by ECB měla začít ve velkém skupovat akcie.

Z pohledu technické analýzy vypadá situace na amerických akciových indexech velice zajímavě. Od rychlé a poměrně významné korekce z prosince loňského roku indexy odstartovaly rally a předvádí rostoucí trend jako z učebnice. Index S&P 500 se sice nepatrně zasekl u rezistence těsně nad 200denním klouzavým průměrem, kterou se v minulosti nepodařilo 3krát prorazit. Hranice odporu však nakonec nevydržela a nyní se pohybujeme na hodnotách z října loňského roku.


BH Securities a.s - jeden z nejvýznamnějších nebankovních obchodníků s cennými papíry s 20letou zkušeností na kapitálových trzích. Hlavní činností je zprostředkování obchodů v tuzemsku i v zahraničí, obhospodařování individuálních portfolií, obchodování na úvěr a obchodování s deriváty.
Více informací na:
www.bhs.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

Pá   9:07  Intel: Slabé výkony v AI a slabý výhled Research (J&T BANKA)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688