Patria (Patria Finance)
Akcie ve světě  |  26.03.2019 13:47:36

McDonald´s je na největších nákupech za 20 let


Americký řetězec restaurací s rychlým občerstvením McDonald's koupí izraelskou technologickou společnost Dynamic Yield, jejíž technologie pomáhá lépe přizpůsobovat nabídky zákazníkům. Finanční podmínky nebyly zveřejněny, podle listu The Wall Street Journal McDonald's zaplatí více než 300 milionů USD (6,8 miliardy ), což z koupě dělá největší akvizici firmy McDonald's za dvě desetiletí.

McDonald's plánuje využít tuto technologii v letošním roce v digitálních obrazovkách s nabídkou menu v USA u tzv. drive-thru, tedy nákupů přímo z auta. Digitální menu by měla zobrazovat nabídku přizpůsobenou denní době, počasí, aktuálnímu provozu v restauraci a trendovým nabídkám. Obrazovky mohou také doporučit další položky podle toho, co už si zákazník objednal. Postupně chce McDonald's rozšířit využití na další trhy a začlenit technologii do své digitální nabídky, jako jsou samoobslužné kiosky a mobilní aplikace, napsala agentura Reuters.

Dohoda přichází v době, kdy se největší světový řetězec restaurací s rychlým občerstvením stále potýká na domácím trhu se silnou konkurencí, která ho nutí přicházet stále více s výhodnými nabídkami a zvyšovat investice do digitálních a donáškových služeb.

Mezi zákazníky Dynamic Yield patří mimo jiné IKEA, URBN, Forever 21 či Fendi. Firma pomáhá obchodníkům poskytovat personalizované digitální propagační akce.

Pro McDonald's nejsou akvizice něco běžného, naopak. Zatím poslední velkou akvizicí byla pro McDonald´s koupě podíl v Chipotle Mexican Grill před 20 lety, tohoto podílu se ale McDonald´s později zase zbavil.

Naopak s rozvojem technologií má McDonald´s velké plány. Konkurenční boj je neúprosný a firma by díky technologiím ráda předběhla ostatní. Pronikání technologií do aktivit firmy – třeba ve formě samoobslužných kiosků nebo digitálních menu - razí její generální ředitel Steve EasterBrook.

Jenom letos chce utratit skoro 1 miliardu dolarů na modernizaci zhruba 2000 prodejen v USA. Cílem je zvýšit tržby, i když některé franšízy si stěžují, že projekt je drahý a promítá se do krátkodobých tržeb, aniž by se vyplatil.

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

08.07.2022Euro je nejslabší za posledních 20 let (Komentář) Investiční bankovnictví (Komerční banka)
03.02.2022Základní úroková sazba je nejvyšší za 20 let (3.2.2022) Ing. Štěpán Křeček, MBA (BHS)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688