TNBiz (TN.cz)
Počasí zpravodajství  |  21.02.2019 09:56:57

O víkendu bude mrznout, příští týden nás čekají jarní teploty

Počasí na konci února si s námi pěkně pohrává - po týdnu, který připomínal svými teplotami spíš jaro, přijde opět mrazivý víkend, během kterého teploty klesnou až na -10 stupňů. Počátkem příštího týdne ale dojde k výraznému oteplení.

Podle Českého hydrometeorologického úřadu (ČHMÚ) nás v příštích dnech čeká počasí jako na houpačce. Zatímco v posledních dnech jsme si mohli užívat sluníčka a relativně vysokých teplot, o víkendu budeme nejspíš muset opět vytáhnout zimní kabáty.

Čtvrtek

Ochlazovat se začne až od pátku, ve čtvrtek budou stále převažovat jarní teploty od 8 do 12 stupňů. Sluníčka si ale mnoho neužijeme - přes den bude přibývat oblačnosti, na severu a severovýchodě se odpoledne mohou objevit srážky. Později večer pak bude pršet na většině území.

Pátek

I v pátek bude oblačno až zataženo a na většině území občasný déšť a přeháňky. Na horách na severu a severovýchodě bude dokonce sněžit a srážky zde budou četnější. Odpoledne bude srážek a oblačnosti ubývat.

Nejnižší noční teploty budou od 7 do 3 stupňů, na severovýchodě klesnou až na 1 stupeň. Přes den se budou pohybovat od 5 do 9 stupňů, na severovýchodě bude opět chladněji. Na východě meteorologové očekávají silný vítr, který v nárazech dosáhne rychlosti 55 km/h.

Sobota

Sobotní obloha bude polojasná, ráno a dopoledne bychom měli počítat s mrznoucími mlhami. Teploty v noci klesnou na -3 až -7 stupňů, na severovýchodě dokonce až na -10 stupňů. Na jihozápadě a jihu by mělo být o něco tepleji. Ani přes den to nebude žádná hitparáda - teploty budou okolo 0 až 4 stupňů.

Neděle

V neděli ráno se ojediněle objeví mrznoucí mlhy, zpočátku bude polojasno, postupem dne přibude oblačnosti. Noční teploty budou okolo -2 až -6 stupňů, v údolích při bezvětří klesnou až na -9 stupňů. Přes den se teploty budou pohybovat od 2 do 6 stupňů.

Pondělí

V pondělí se začne opět oteplovat. Noční teploty budou okolo 0 až 4 stupňů, přes den stoupnou na 6 až 10 stupňů. Rána mohou být mlhavá a oblačná, během dne se bude obloha vyjasňovat.

Úterý až čtvrtek

Od úterý do čtvrtka se můžeme těšit na sluníčko - rána mohou být sice trochu zatažená, přes den nás ale čeká jasná obloha. Teploty v noci se budou pohybovat okolo 2 až -3 stupňů, přes den se vyšplhají na krásných 7 až 12 stupňů.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Počasí zpravodajství:

14.04.2024  Prudká změna počasí je za dveřmi. Z 23 °C bude 10 °C Ivo Svoboda (Meteobox.cz)
13.04.2024  Počasí chystá teplotní skok. Ochladí se o 13 °C Ivo Svoboda (Meteobox.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688