Alojz Ryšavý (ALO diamonds)
Investice  |  21.03.2018 10:10:17

Sotheby’s a Christie’s vloni vydražily šperky za necelých 23 miliard korun

Dvě nejznámější světové aukční síně Sotheby’s a Christie’s vydražily v roce 2017 šperky za 1,1 miliardy dolarů (22,7 miliardy korun). Christie’s vykázala prodeje klenotů ve výši 556,7 milionu dolarů a uplynulých 12 měsíců označila jako hvězdný rok. Konkurenční Sotheby’s oznámila tržby ve výši 551,3 milionu dolarů. Obě společnosti stanovily nové rekordní částky za prodeje růžových diamantů. Historický rekord padl i v Česku. Největší české klenotnictví ALO diamonds zasadilo do prstenu výjimečný 3,25karátový přírodně růžový diamant. Jedná se o nejdražší růžový diamant zasazený do šperku v historii České republiky (Československa). Jeho hodnota je téměř 14 miliónů korun.

Nové rekordy ve světě růžových diamantů
Dva nejznámější renomované aukční domy mají důvod k radosti. I když nezveřejňují meziroční srovnání svých aktivit, rok 2017 hodnotí ohledně prodejů výjimečných šperků velmi kladně. Sotheby’s vydražila růžový diamant Pink Star o váze 59,6 karátu za 1,8 miliardy korun, který se stal nejdražším vydraženým drahokamem i šperkem na světě. Christie’s posunula nejvyšší prodejní cenu za jeden karát růžového diamantu prodejem 14,93karátového kamene Pink Promise za 685,8 milionu korun (45,9 milionu za karát). Oba prodané výjimečné drahokamy byly zasazeny v investičních prstenech.

Rok 2017 byl ve znamení rostoucího zájmu o investiční šperky s výjimečnými kameny. Nejvíce medializované byly prodeje klenotů s unikátními barevnými diamanty, zejména pak s růžovými, kterých se ročně na celém světě vytěží jen několik stovek, a bývají proto zamluvené ještě před svým vytěžením,“ uvádí Alojz Ryšavý, klenotník a majitel ALO diamonds, které se již více jak 20 let specializuje na výrobu investičních šperků. Podle Fancy Color Diamond Indexu vzrostly ceny růžových diamantů v rozmezí let 2009 až 2017 o 180 %. Žluté zhodnotily o 90 % a modré o 70 %.

Protože přírodně růžové diamanty jsou extrémně vzácné, většina světových klenotníků je nemá ve své nabídce. V Česku je ale svým zákazníkům nabízí ALO diamonds. „V roce 2016 jsme byli prvním klenotnictvím, které oznámilo zasazení růžového diamantu do českého šperku. Jednalo se o prsten s jednokarátovým diamantem za 4 miliony korun. V současné době nabízíme také prsten s 3,25karátovým růžovým diamantem v hodnotě necelých 14 milionů korun. Protože klenoty s těmito drahokamy jsou velmi dobrou dlouhodobou investicí, která výrazně zhodnocuje, nemáme obavy, že by se do konce tohoto roku neprodal,“ dodává Alojz Ryšavý.


ALO diamonds

je významná česká klenotnická společnost s nejširší maloobchodní sítí s diamantovými šperky v ČR a SR. Již od roku 1995 vyrábí oslnivé šperky s diamanty a barevnými drahokamy různých kolekcí a stylů v jednom z největších kreativních ateliérů ve střední Evropě. Jako první firma v ČR a na Slovensku začala v roce 1997 obchodovat na burzách v Antverpách, Hongkongu a Izraeli. ALO diamonds má v současné době pět luxusních prodejen v České republice a tři na Slovensku. V roce 2013 společnost zprovoznila butik ve floridském Miami a nyní otevírá luxusní prodejnu v texaském Houstonu.

Více informací na:www.alo.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy o koruně

Čt 08:25 Koruna si připsala drobné zisky (ČSOB-Dealing) Měny-forex







Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688