Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  15.02.2018 17:34:12

O2 chce akcionářům vyplatit odměnu 21 korun na akcii a burza končí mírně v plusu

Aktualizováno

Pražská burza se dnes vzpamatovala ze středečních mírných ztrát a posílila o 0,16 %. Fortuna (182 CZK, 1,39%) dnes v Amsterodamu pořádala mimořádnou valnou hromadu, projednávat se mělo stažení akcií z burzy. Telekomunikace O2 C.R po trhu oznámila, že na valné hromadě zamýšlí navrhnout výplatu dividendy za rok 2017 a části emisního ážia v celkové výši 21 korun na akcii.

Index PX uzavřel na hodnotě 1111,35 bodu. V zeleném skončila většina pražských blue-chips. Nejvíce se dařilo likérce Stock (85,2 CZK, 3,65%) Spirits. Do zeleného Praze pomáhaly také rakouské finanční tituly Erste (1005,5 CZK, 0,25%) a VIG (685 CZK, 0,59%). Dařilo se také zbývajícím dvěma bankovním titulům Komerční banka (935 CZK, 0,21%) a Moneta Money Bank, která zpevnila o 0,36 procenta na 83,50 za akcii. Evropský bankovní sektor byl v podvečer v zisku, sektorový index Stoxx 600 Banks Europe byl vyšší o 0,7 %.

I když celkově dnes pražská burza rostla, největší vliv na ni měl ztrátový titul, totiž energetika ČEZ (506 CZK, -0,69%), která dnes pražskému indexu ubrala zhruba 1,5 bodu. Člen představenstva ČEZ Pleskač podle dnešního oznámení regulátora prodal 23.453 ks akcií firmy v celkem 7 transakcích na průměrné ceně 511,98 .

Dalšími dvěma ztrátovými tituly byly Tabák a Kofola (408 CZK, -0,49%). Unipetrol (378 CZK, 0,00%) a CETV (96,3 CZK, 0,00%) stagnovaly.

O2 C.R po trhu oznámila, že představenstvo společnosti schválilo záměr navrhnout výplatu dividendy za rok 2017 odpovídající 17 před zdaněním na každou akcii ve jmenovité hodnotě 10 . Nad rámec běžné výplaty dividendy zvažuje také rozdělení části emisního ážia odpovídající částce 4 před zdaněním na každou akcii ve jmenovité hodnotě 10 . Akcionářům by tak firma celkově vyplatila až 6,515 mld. , tedy částku v celkové výši 21 na akcii.

"Na valné hromadě zamýšlíme navrhnout akcionářům vyplatit za rok 2017 dividendu a část emisního ážia v celkové výši 21 korun na akcii," uvedl místopředseda představenstva a finanční ředitel Tomáš Kouřil. Stejnou částku na akcii O2 vyplatila akcionářům i loni.

Společnost Prabos, český výrobce obuvi ze Slavičína, podle dnešních zpráv míří na nový trh pražské burzy Start. Prostřednictvím primární nabídky akcií nabídne 15% podíl tuzemským investorům. Firma si tak chce otevřít nové možnosti financování plánovaného růstu

Regionální burzy se v podvečer pohybovaly smíšeně. Polský WIG 20 klesal o 0,4 %, rakouský ATX a maďarský BUX ale přidávaly každá zhruba 0,2 %. Německý DAX byl lehce v záporu.

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy o koruně

Čt 08:25 Koruna si připsala drobné zisky (ČSOB-Dealing) Měny-forex

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Po 16:40  Akciové trhy: Praha roste, Evropa v červeném navzdory pozitivnímu otevření v USA -.. Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Po   9:38  Burzovní kalendář 12/52 - Co musíme vědět do nového týdne! Libor Stoklásek (AlgoImperial)






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688