Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Akcie v ČR  |  27.07.2017 15:56:07

Komentář k firmě: CME (Koupit, 12m cíl = 5 USD) - Výrazné snížení zadluženosti a úroků s posilující ziskovostí; zvyšujeme 12m cíl na 5 USD

Investiční doporučení: Společnost tento týden zveřejnila solidní výsledky za druhé čtvrtletí, které v ziskovosti předčily očekávání trhu (komentář k výsledkům za Q2 17 zde http://bit.ly/CMEq217). Management během konferenčního hovoru potvrdil, že prostředky z nedávno dohodnutého prodeje chorvatských a slovinských aktivit, které by měly dosáhnout 230 mil. EUR, využije k umoření dluhu splatného v příštím roce. Dojde tak ke snížení zadlužení pod úroveň 5násobku ukazatele čistý dluh/EBITDA a úroková míra klesne ze současných 7,25 % na 4,5 %. Úspora úrokových nákladů, která by podle managementu mohla dosáhnout až 30 mil. USD ročně, tak více než vykompenzuje negativní dopad prodeje na OIBDA, který odhadujeme pod 20 mil. USD za rok (za první pololetí letošního roku obě země vygenerovaly necelých 11 mil. USD OIBDA).  V kombinaci s posilujícími hospodářskými výsledky by se zadluženost společnosti mohla v horizontu 3 let přiblížit k průměru mediálního sektoru a klesnout pod 2násobek ukazatele čistý dluh/EBITDA. Solidní tvorba cash flow a rychle klesající zadlužení by pak mohly v horizontu tří let poskytnout prostor pro zahájení výplaty dividend. Po zohlednění dopadů v našich modelech a projekcích zvyšujeme cílovou cenu akcií společnosti na 5 USDa ponecháváme doporučení na Koupit.

Výhled na 2017: Přestože společnost neočekává opakování silných nárůstů z loňského roku, který byl pozitivně ovlivněn konáním evropského šampionátu ve fotbale, předpokládá ve svém výhledu růst OIBDA o 13 až 17 %. Hlavními růstovými regiony zůstává Rumunsko a Česká republika. Výsledky druhého čtvrtletí potvrdily, že pokračující růst výnosů z předplatného a poplatků na Slovensku převáží nad poklesem výnosů z reklamy, způsobeným přechodem na výhradně placené distribuční kanály. Posilování ziskovosti celé skupiny by mělo přinést zvýšenou tvorbu volného cash flow, který by podle odhadů společnosti mohl dosáhnout 105 mil. USD a podpořit snahu společnosti snižovat zadluženost. Společnost plánuje investiční výdaje na úrovni předchozího roku okolo 30 mil. USD.

Cílová cena: Zvýšení cílové ceny na 5 USD na akcii reflektuje pokračující růst ziskovosti, výrazný pokles zadlužení a razantní snížení úrokových nákladů. Očekáváme, že zadluženost společnosti klesne ještě v letošním roce pod 5násobek ukazatele čistý dluh/EBITDA a v horizontu tří let se dostane pod medián sektoru ve výši 2násobku. Průměrná úroková míra tak klesne na 4,5 %. Předpokládáme, žeod roku 2020 umožní kapitálová struktura použít volné finanční prostředky k zahájení výplaty dividend.Cílová cena 5 USD vychází z vypočítané fair value 4,5 USD, upravené o pozitivní sektorový faktor a spekulativní potenciál společnosti. Cílová cena je 16 % nad aktuální tržní cenou.

Rizika: Mezi hlavní rizika proti našemu doporučení patří zhoršení makroekonomických podmínek v zemích CEE, posilování USD, růst úroků nebo naředění akciových podílů.

Očekávané události: Oznámení výsledků za Q3 17 očekáváme ke konci října 2017.
Autor: Richard Miřátský

Tyto zprávy pro vás vytváří Investiční bankovnictví KB.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688