Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Investice  |  31.03.2016 14:34:51

Tak trochu jiné ETF aneb Investování do či sázka proti zdraví Američanů

Společnost Janus Capital, v jejímž dresu na trzích bojuje i legendární Bill Gross, přichází s novinkou, která umožní investorům investovat do (nebo také sázet proti) zdraví Američanů prostřednictvím čtveřice investičních nástrojů.

Investiční společnost Janus Capital uvádí na trh čtyři ETF, které sledují výnos společností zabývajících se zdravím a zdravým životním stylem.

  1. První v nabídce je The Obesity ETF. Je zaměřen na firmy, které působí v biotechnologickém nebo zdravotnickém sektoru a zabývají se obezitou a chorobami s ní souvisejícími, programy na hubnutí a potravinovými doplňky.

  2. Dalším ETF v nabídce je The Organics ETF. Ten sleduje firmy, které se zabývají mimo jiné produkcí, prodejem a distribucí organického jídla, nápojů, kosmetiky, doplňků nebo obalů.

  3. Třetím v nabídce je The Long-Term Health ETF. Zaměřuje se na společnosti poskytující dlouhodobou péči o staré lidi a vlastnící nebo provozující domy pro seniory, pečovatelské služby nebo speciální nemocnice.

  4. Poslední novinkou je The Health and Fitness ETF. Již podle názvu je jasné, že v portfoliu najdeme společnosti, které mimo jiné vyrábějí nebo prodávají stroje a výbavu pro fitness, sportovní oblečení a výživu, případně samy provozují fitness centra.

Mezi omezení fondů patří například podmínka, že 90 % firem v portfoliích musí mít tržní kapitalizaci nad 100 milionů dolarů.

Zdravý životní styl je velice moderní, stejně jako kritika rozšiřující se obezity po celém světě související s rostoucí leností a oblíbeností řetězců s rychlým občerstvením (což je s rychle rostoucí chudou populací a hladem ve světě celkem paradox – chudí jsou o hladu, střední třída se přecpává a bohatí žijí zdravě). Uvedení ETF zaměřených na tuto oblast dokazuje rostoucí oblíbenost těchto nástrojů, stejně jako rostoucí zoufalství správců aktiv, kteří už patrně vyčerpali všechny rozumné investiční nápady. Ale možná to bude mít úspěch.

Strategie, kdy nějaký tlouštík investuje měsíčně tisícovku v případě, že shodí nějaké to kilo, a dvě tisícovky, když zase něco nabere, by mohla mít úspěch i u finančních poradců nabízejících svým klientům nové investiční příležitosti.


20 největších investičních bublin současnosti v jediném grafu20 největších investičních bublin současnosti v jediném grafu

Institucionální investoři mají jasno - ve velkém prodávají akcie společností z energetického sektoru, přikupují akcie ze sektoru zdravotní péče a věří v posilování amerického dolaru. Ani investiční profesionálové ale nemají patent na pravdu, varuje UBS.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

14.11.2022Trochu předčasná sázka na eurodolar - Rozbřesk Patria (Patria Finance)
14.11.2022Trochu předčasná sázka na eurodolar ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)
27.05.2022Tak trochu jiný návod, jak přežít medvědí trh Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688