Jiřina Kavková (Kurzy.cz)
Investice  |  04.06.2015 09:20:08, aktualizováno 08.06.2015 08:57:41REKLAMA

Christian Hammer ze Saxo Bank: Doba neprůhledných a těžko pochopitelných produktů je pryč

Společnost Saxo Bank před nedávnem celosvětově představila svoji novou obchodní platformu SaxoTraderGO. Christian Lund Hammer, vedoucí oddělení platforem Saxo Bank, v rozhovoru přiblížil, co nová platforma umí, jaké jsou její cíle a přínosy a jak vlastně takový obchodník dnes vlastně vypadá. 


Proč jste se rozhodli uvést na trh novou platformu SaxoTraderGO?

Platforma SaxoTraderGO se zrodila s jasným cílem: vytvořit naprosto intuitivní, víceúčelovou obchodní platformu pro drobné investory. Saxo Bank provedla v rámci získávání informací pro vývoj platformy průzkum mezi téměř 3 000 drobnými investory, aby měla jistotu, že SaxoTraderGO bude skutečně plnit jejich potřeby. Skutečnost, že platformu SaxoTraderGO lze používat na jakémkoli zařízení a že umožňuje bezchybný přechod mezi mobilním zařízením a stolním počítačem, je pro obchodníky velmi důležitá. 

Jaký hlavní přínos nové platformy pro zákazníky byste vyzdvihl?

Když například změníte své analytické grafy nebo seznam sledovaných pozic na jednom zařízení, změny se automaticky přenesou na všechna ostatní zařízení, na kterých se přihlásíte. Dá se říct, že platformě je jedno, na jakém zařízení chcete pracovat. To znamená, že funkce jsou stejné, ale aplikace je optimalizovaná pro konkrétní zařízení, například dotykové ovládání na mobilním telefonu, či kliknutí na počítači, ale používá stejný kód. Tím pádem uživatele nemateme, když používají různá zařízení. Vše, co se stane na jednom zařízení, je přeneseno na ostatní, takže ať už se přihlásíte k síti na počítači, tabletu nebo chytrém telefonu, pamatuje si vaše nastavení.

Můžeme SaxoTraderGO považovat za krok směrem k budoucnosti globálního bankovnictví? Jak vnímáte budoucnost bankovního sektoru? Proč je technologický rozvoj v bankovním a investičním sektoru tak důležitý?

Doba neprůhledných a těžko pochopitelných produktů je pryč. Investor chce rozumět produktu, cenám i rizikům. Vlastní rozhodování a transparentnost – to jsou věci, které se snažíme v nové platformě umožnit. Náklady rostou po celém světě a technologie představují jediný způsob, jak si udržet konkurenční výhodu.

Jak byste popsal moderního obchodníka a jak vaše platforma plní očekávání průměrného klienta? Co vlastně většina klientů od této platformy očekává? 

Dnešní obchodníci chtějí v první řadě výsledky. Svá portfolia vnímají spíše holisticky, chtějí mít možnost vybírat při obchodování z trhů a tříd aktiv, ale současně vyžadují od své obchodní platformy stále více. Dnešní obchodníci jsou také čím dál mobilnější, nechtějí při přechodu mezi různými obchodními prostředími – počítačem a mobilem – slevovat z rychlosti, výkonu ani funkčnosti. Nelze podceňovat ani význam sociálních sítí. Na našem blogu TradingFloor.com mohou klienti komunikovat mezi sebou navzájem, stejná možnost je integrována i do SaxoTraderGO.

Jaký je vlastně obchodní přínos této obchodní platformy pro samotnou Saxo Bank? Co od ní očekáváte? Příliv nových zákazníků? Posílení důvěry současných zákazníků?

Skutečně věříme, že díky SaxoTraderGO jsme vytvořili obchodní platformu budoucnosti a její uvedení na trh dále upevní pozici Saxo Bank jako inovátora v odvětví. Současní i budoucí klienti bezpochyby ocení spolehlivého partnera, který neustále pracuje na zdokonalování služeb, jež jim nabízí. Saxo Bank staví na historii plné inovací a naše obchodní platformy jsou známé a patří mezi ty nejlépe fungující a nejintuitivnější platformy vůbec. Představení platformy je prvním krokem ve větším strategickém záměru, který má za cíl konsolidovat webové obchodní platformy Saxo Bank na jednom společném HTML5 kódu, který představuje nejefektivnější možnost jak klientům poskytnout skutečně integrované služby na nejrůznějších zařízeních a v nejrůznější formě. 

Jak důležitý je pro vás podíl na trhu, který můžete získat v České republice? Jak atraktivní je vůbec český trh z pohledu globálních financí?

Český trh má obrovský potenciál a vnímáme na něm značný a rostoucí zájem lokálních investorů. Věříme, že uvedení SaxoTraderGO jejich zájem podpoří a vytvoří jim vhodné podmínky pro investování.


Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá 18:24  USDJPY na nových 34letých maximech 📈 X-Trade Brokers (XTB)
Pá 17:43  Kam investuji ? Martin Stránský (WBTCB)
Pá 16:44  Týden na akciových trzích: v Praze podividendový propad, ostatní trhy rostly -... Investiční bankovnictví (Komerční banka)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688