RECEPT: Připravte si poctivý domácí svařák bez chemie a náhražek
Základem je vyhnout se všem směsím, granulím a předpřipraveným pytlíčkům s kořením. Koupili jsme jednotlivě celá balení badyánu, hřebíčku, skořice.
Úplně stejný přístup pak aplikujte na víno. Tvoří největší část, vlastně základ celého nápoje, takže si s "krabicákem" za pár korun rozhodně nevystačíte. Zaděláte si jen na bolení břicha, střevní potíže a bolest hlavy.
- koření (badyán, hřebíček, celá skořice)
- citron
- pomeranč
- cukr
- červené víno
Návod na domácí svařák
1. Do dvou deci studené vody nasypeme cukr. Přihodíme koření - badyán, hřebíček a celou skořici. Na prodávané instantní směsky plné éček a umělé chuti zapomeňte. Je důležité, aby se koření vařilo - když se nevaří, nepustí silice, tu kýženou aromatickou chuť.
2. Mezitím oloupeme kúru z jednoho citronu a pomeranče a přidáme je do hrnce také. Od této chvíle je důležité sledovat hodiny. Směs se musí vařit tři minuty, dokud nenabyde husté konzistence cukrového sirupu.
3. Pak přichází fáze, kdy se k "sirupu" přilije i víno. Pak hrnec přiklopíme a necháme trochu prohřát. To, že se směs blíží bodu varu poznáme podle toho, že z ní začnou unikat drobné bublinky. To je nejvyšší čas víno odstavit - v žádném případě se totiž nesmí začít vařit. Vyprchal by z něj totiž veškerý etanol a mohli bychom výsledku říkat třeba dětský svařák...
TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.
Poslední zprávy z rubriky Investice:
Přečtěte si také:
Prezentace
29.04.2024 Daňové přiznání lidem provětralo peněženky....
26.04.2024 Historie a vývoj vodovodních baterií: Od...
25.04.2024 Pobřeží Egejského moře - ideální tip na všechny...
Okénko investora
Olívia Lacenová, Wonderinterest Trading Ltd.
Štěpán Křeček, BHS
Petr Lajsek, Purple Trading
Ali Daylami, BITmarkets
Michal Brothánek, AVANT IS
Miroslav Novák, AKCENTA
Spotřebitelská inflace v eurozóně odeznívá, pro služby to však úplně neplatí
Jiří Cimpel, Cimpel & Partneři
Jakub Petruška, Zlaťáky.cz