Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Akcie v ČR  |  25.10.2013 14:51:06

Prohlášení Martina Romana k rezignaci na post šéfa DR ČEZ

Otiskujeme celé znění oficiálního tiskového prohlášení Martina Romana k odchodu z jeho funkce ve vedené DR ČEZ.

"

Prohlášení Martina Romana  

Dnes jsem místopředsedovi dozorčí rady ČEZ předal svou rezignaci na členství v dozorčí radě ČEZ.

Téměř deset let jsem věnoval společnosti ČEZ, sedm a půl jako generální ředitel a předseda představenstva a dva jako předseda dozorčí rady. Během těchto let se ČEZ proměnil ve standardní mezinárodní energetickou společnost. ČEZ je kvalitně řízená firma, důvěřují mu zákazníci, akcionáři i finanční trhy.  Chová se odpovědně ke společnosti a ta to oceňuje, jak minulý týden potvrdilo vítězství v hlasování veřejnosti o ceně TOP odpovědná velká firma 2013.

Při odchodu z funkce generálního ředitele před dvěma lety jsem cítil, že mám společnosti v jiné roli ještě co dát. To se naplnilo a je čas posunout se dál. Děkuji všem, se kterými jsem měl tu čest ve firmě i mimo ní spolupracovat.

Jsem přesvědčen, že ČEZ dokáže i nadále dobře procházet divokými vodami evropské energetiky, být dobrým partnerem pro zákazníky, jistotou pro stát a českou společnost a dobrou investicí pro akcionáře.

Dnešní den jsem si pro odchod nevybral náhodou. Nechci, aby bylo mé čistě osobní rozhodnutí spojováno s politickými vlivy z jedné či druhé strany. Proto jsem se rozhodl odejít v době, kdy žádné politické tlaky nejsou. Samotné rozhodnutí odejít z dozorčí rady ČEZ jsem učinil a oznámil premiérovi již na jaře letošního roku.

"

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Po 16:40  Akciové trhy: Praha roste, Evropa v červeném navzdory pozitivnímu otevření v USA -.. Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Po   9:38  Burzovní kalendář 12/52 - Co musíme vědět do nového týdne! Libor Stoklásek (AlgoImperial)




Zobrazit sloupec