V nejhorší restauraci vás oberou o stokoruny, turisty ještě o víc
Naposledy to bylo rekordních sto tisíc. Z pokut si ovšem majitelka restaurace evidentně mnoho nedělá a snahu o zlepšení má nulovou.
Když tu totiž otevřete jídelní lístek, nevyčtete z něj, kolik jednotlivá jídla stojí. Ani to, jak velkou porci vám číšník přinese na stůl. Normální jídelní lístek vám číšník přinese až na požádání.
Reportérka TV Nova si vyzkoušela, jestli tu alespoň dobře vaří. Ke svíčkové kromě knedlíků dostala bramboráčky, k salátu takřka nepoživatelný olivový olej, který rozhodně nemohl být od značky uvedené na lahvičce.
Další šok přišel při placení účtu. Nejen, že svíčková, předkrmový salát, jedno kafe a dva nealko nápoje stály 640 korun. V ceně byla automaticky započítaná stokoruna za obsluhu. Ta byla v jídelním lístku schovaná mezi přílohami, přímo pod zelím.
A ti, kteří by účet platili v eurech, by zaplatili ještě mnohem víc. 640 korun je při aktuální kurzu přibližně 25 euro. Jenže na účtu byla cena 32 eur, tedy téměř o dalších 200 korun víc.
TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.
Poslední zprávy z rubriky Investice:
Přečtěte si také:
Prezentace
26.04.2024 Historie a vývoj vodovodních baterií: Od...
25.04.2024 Pobřeží Egejského moře - ideální tip na všechny...
24.04.2024 Výsledková sezóna: Jak se daří výrobcům čipů a...
Okénko investora
Olívia Lacenová, Wonderinterest Trading Ltd.
Štěpán Křeček, BHS
Petr Lajsek, Purple Trading
Ali Daylami, BITmarkets
Michal Brothánek, AVANT IS
Miroslav Novák, AKCENTA
Spotřebitelská inflace v eurozóně odeznívá, pro služby to však úplně neplatí
Jiří Cimpel, Cimpel & Partneři
Jakub Petruška, Zlaťáky.cz