BHS (BH Securities a.s.)
Akcie v ČR  |  23.11.2012 10:26:30

ERSTE - Goldman Sachs čeká 55 % růst, u KB již jen 30 %

Domácí trh má dnes k dispozici hned několik aktualizovaných doporučení. Hned dvě pocházejí z analytické dílny Goldman Sachs (GS). Pro ERSTE došlo vlastně k dalšímu navýšení pozitivního pohledu na titul, když cílová cena byla zvýšena z 30 EUR na 32 EUR, což titulu dává téměř 55 % teoretický růstový potenciál. Potvrzeno bylo doporučení „buy/neutral“. Podíváme-li se na přehled letos vydaných doporučení na titul, dle přehledu Bloomberg, jedná se prakticky o nejvyšší cíl na trhu. Nepatrně výše je nastaveno již jen červnové doporučení „buy“ od Berenberg Bank s cílovou cenou 32,30 EUR.

U KB pak Goldman Sachs svůj cenový optimismus naopak mírní, když rovněž potvrzuje „buy/neutral“. Dosavadní nejvyšší cíl na trhu 5450 snižuje na 5000 . Stále však vlastně zůstává největším optimistou na trhu. Nejblíže „dále“ je pak až JP Morgan s cílem 4500 .

ERSTE pak dnes snížila cílovou cenu pro akcie FORTUNA ze 115 na 98 . Zda došlo k potvrzení doporučení „accumulate“ nebylo zatím zveřejněno.

K domácímu trhu lze zmínit i informaci ke společnosti ORCO. UBS firmě oznámila, že se její podíl k 19.11. snížil pod hranici 2,5 %. Dříve vlastnila 4,93 %, resp. cca 5,321 mil. akcií společnosti.

Ohledně akcií KITD lze zmínit logické pokračování směrování titulu. Na BCPP tak již bylo díky maximálnímu poklesu v segmentu START pozastaveno dnes obchodování, když se titul dostal hned v úvodu seance na 35 . Vzhledem k rychlejšímu posunu povolených cenových pásem na RM-Systému se titul dnes již na tomto trhu dostal podstatně níže a přibližuje se vlastně posledním středečním cenám z Wall Street. Zobchodovalo se zde již přes 5 tis. akcií. Nejnižší dosažený kurz byl 11,70 , tj. právě na spodní straně povoleného cenového pásma. Obchodovalo se však v úvodu seance i za 15 .

Odkup akcií TELEFÓNICA O2 pak pokračuje ve zvýšeném objemu. Včera firma získala dalších téměř 90 tis. akcií. K dokončení 2 % odkupu tak zbývá zrealizovat již jen cca 325 tis. akcií. Titul včera vůbec poprvé od 8.11. uzavřel na BCPP seanci se ziskem.

Závěrem lze zmínit i dnešní čerstvé rozhodnutí prezidenta V.Klause, který na následující 6leté funkční období jmenoval členy bankovní rady opět M.Hampla a V.Tomšíka.

J.Zendulka

Tyto zprávy pro vás vytváří BH Securities a.s..
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688