eTrader (eTrader)
Akcie ve světě  |  24.10.2012 15:36:57

Stručná situace Wall Street: podpůrný opening 24.10.12

Středeční scénář obchodování již nebude ovlivněn jenom zásobou hospodářských výsledků, které nadále pokračují nemalým tempem, ale dnes již přichází i impulsy z oblasti makrodat, které budou vesměs zveřejněny až po otevření trhů.

Evropě se nepříliš vydařily informace o indexech PMI (index nákupních manažerů), když v eurozóně se PMI ve výrobním sektoru za říjen dostal na číslo 45,3 bodů oproti očekávání 46,5 bodů a kompozitní index PMI klesl na 45,8 bodů vs. předpoklad 46,5 bodů. V Německu rovněž index nákupních manažerů za říjen ve výrobním sektoru vykázal sestup na úroveň 45,7 bodů oproti očekávání 48,0 bodů. Také report německého indexu Ifo podnikatelského klimatu předvedl snížení na 100 bodů vs. předpoklad 101,6 bodů a Ifo budoucího očekávání zaznamenalo stagnaci na 93,2 bodech oproti koncensu 93,6 bodů.

Naopak čínský říjnový HSBC flash PMI se vydařil, neboť vzrostl na 49,1 bodů (tj. tříměsíční maximum) oproti zářijovému číslu 47,9 bodů.

Podle ekonomického kalendáře byl zveřejněn údaj o indexu hypoték dle MBA s číslem -12,0% (předchozí údaj byl -4,2%) a také PMI Manufacturing Index flash s cifrou 51,3 bodů (očekávání bylo 51,5 bodů). Po otevření trhů se dozvíme kolik se prodalo nových domů za září s očekáváním 385 tis., dále cenový index v housingu dle FHFA, zásoby ropy a večerní zásadní výstup v podobě resultátu po ukončení dvoudenního meetingu FOMC FED s informacemi o sazbách a dalších ekonomických veličinách v rámci měnové politiky US centrální banky.

Ze záplavy HV byly vydány bilance mj. firem AT and T, Boeing, Bristol-Myers Squibb, Corning, Delta Air Lines, EMC, Eli Lilly, General Dynamics, Kimberly-Clark, Level 3 Comm., Lockheed martin, Northrop Gruman, Praxair, US Airways a v after hours přibudou hlášení HV např. firem ACE, Akamai Technologies, Cliff Natural Resources, F5 Networks, Terex, Wynn Resorts, Zynga.

Automobilka Ford Motor (F) plánuje uzavřít svoji továrnu v belgickém Genku na konci současného produkčního cyklu v roce 2014 a propustit 4300 lidí, čímž hodlá snížit ztráty v Evropě. Francouzský výrobce aut Peugeot obdrží vládní garanci v objemu 7 mld. EUR na emisi nových bondů v průběhu příštích 3 let. Z dalších korporátních akcí lze zmínit oznámeni Nike (NKE) o prodeji značky Umbro za 225 mil. USD ve prospěch firmy Iconix Brand Group (ICON) s kompletací do konce t.r.

Hlavní US akciové indexy tak vstupují do tradingu s následujícími procentními změnami: DJIA  +0,30%, Nasdaq Composite +0,67% a SP 500 +0,45%.

Na komoditních trzích se ropa na NYMEX nachází na kursu 86,65 USD za barel a zlato je na ceně 1711 USD za trojskou unci. Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,2974.

Na trhu vládních bondů se benchmarkový titul 10Y Treasury Note dostal na výnos 1,792%.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

Pá   9:07  Intel: Slabé výkony v AI a slabý výhled Research (J&T BANKA)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688