Dan Karpíšek (Komerční banka)
Akcie ve světě  |  07.08.2001 11:02:16

Německo: Německé akcie včera mírně posilovaly, index Dax vzrostl o 0,2%. Trh podpořily především akcie...

Evropské akcie
Investiční bankovnictví KB

Datum : 7.8.2001

      
Německo
Německé akcie včera mírně posilovaly, index Dax vzrostl o 0,2%. Trh podpořily především akcie Deutsche Telecom, který výrazně posiloval v reakci na zlepšení investičního doporučení na akcie společnosti. Naopak, proti trhu se pohybovaly akcie technologických společností, které byly ovlivněny negativními zprávami o společnosti Intel. Také ekonomické údaje o nižších průmyslových objednávkách nezlepšily náladu na trhu.

       Německé akcie dnes otevřely níže taženy dalšími ztrátami technologií a akcií společnosti BASF. Technologické tituly oslabují v reakci na snížení investičního doporučení a BASF posílají níže horší výsledky společnosti a také horší výhled společnosti na tento rok. Naopak, automobilka BMW oznámila výsledky které překonaly očekávání trhu.

      
Velká Británie
Index FTSE 100 včera oslabil o 0,4% na 5526,4 bodu tažen ztrátami telekomunikačních titulů a GlaxoSmithKline. Telekomunikační tituly byly sraženy zprávami o nabídce na odkup fixním linek British Telecomu, která však byla nižší než se čekalo. Kromě akcií BT oslabovaly i akcie Vodafone, Colt Telecom a Energis. GlaxoSmithKline klesaly v reakci na problémy společnosti v USA. Naopak, velmi dobře se vedlo akcií HSBC, která oznámila dobré výsledky hospodaření.

       Akcie ve Velké Británii dnes otevřely níže taženy poklesem telekomunikačních a bankovních titulů. Ztrácí hlavně významné společnosti Vodafone, Colt Telecom a HSBC.

      
Francie
Francouzské akcie včera posilovaly taženy růstem akcií telekomunikačních a technologických společností.Index CAC-40 posílil o 0,7%. Dařilo se Cap Gemini, Dassault Systemes, France Telecom a Bouygues v reakci na zlepšení investičního doporučení. Proti trhu se pohybovaly akcie Alcatelu v reakci na snížení ratingu společnosti od S&P. Negativní zprávy o Intelu srazily cenu akcií jeho konkurenta STMicroelectrinics.

       Francouzské akcie dnes zahájily poklesem, který je tažen akciemi technologických titulů. Ty reagují především na ztráty amerických akciových trhů. Investoři prodávají akcie STMicroelectronics v obavách dopadu cenové války v sektoru na hospodaření společnosti.

      
Nizozemí
Holandské akcie včera vzrostly, index AEX přidal mírných 0,2%. Trh podpořily hlavně akcie finančních titulů ING a Aegon v reakci na lepší než očekávané výsledky HSBC. Trh podpořily i akcie letecké společnosti KLM, která oznámila plány na snížení počtu zaměstnanců a snížení kapacity. Trh také ocenil zprávy, že British Airways mají stále zájem na získání podílu ve společnosti.

       Holandské akcie dnes otevřely níže taženy poklesem akcií ASM Lithography a Philips Electronics. Oba tituly reagují na včerejší zprávy o možné cenové válce mezi výrobci polovodičů.

      


      Tyto zprávy pro vás vytváří Investiční bankovnictví KB.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688