Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Akcie v ČR  |  10.05.2011 08:48:58

KIT digital v 1Q zvedla tržby o 98%, EBITDA rekordní 7,1 mil.USD

Společnost KIT digital představila své výsledky 1Q tohoto roku.
Firemní tržby mezikvartálně stouply o 5% na 34,5 mil.USD respektive o 98% v meziročním srovnání. Vedení firmy odhaduje že organický růst tržeb na meziroční bázi dosáhl úrovně cca 38%. Příjmy firmy ze zemí EMEA (europe, Middle East a Afrika) představovaly cca 50,1% celkových třeb, 25,2% generovala oblast pacifické Asie a 24,7% generovaly americké aktivity.

Ukazatel provozní EBITDA stoupl o 5% mezičtvrtletně respektive o 139% meziročně na rekordních 7,1 mil.USD = 19 centů na akcii.

Provozní EBITDA marže stoupla ze 17,4% ve 4Q10 na 20,5%.

Čistá ztráta podle mezinárodních účetních standardů v 1Q dosáhla úrovně 12,5 mil.USD = 34 centů na akcii. Ve 4Q10 to bylo 8,5 milUSD = 31 centů na akcii. V 1Q10 firma zaznamenala čistou ztrátu 18,4 mil.USD = 1,33 USD na akcii.
Výsledek za 1Q11 v sobě obsahuje nepeněžní plnění ve výši 7,3 mil.USD skládající se ze 2 mil.USD akciových kompenzací, 2,4 mil.USD přecenění a amortizace majetku a 2,9 mil.USD nákladů spojených s provedenými akvizicemi. Ztráta také obsahu náklady na restrukturalizaci ve výši 12 mil.USD a 5,3 mil.USD dalších nákladů jako byly poplatky a provize za poradenství při fůzích a další.

Na konci 1Q firma disponovala hotovostí a jejími ekvivalenty v celkovém objemu 109,7 mil.USD oproti 141,2 milUSD na konci 4Q10.

Firma získala v 1Q celkem 28 nových klientů s předpokládanou průměrnou měsíční útratou cca  30 000 USD. Mezi nové klienty patří například společnosti Kraft Foods, Dick Clark Production, belgická mediální skupina IPM a například také NATO.
Celkově firma měla ke konci 1Q cca 2200 klientů z celého světa.

Vedení firmy vyjádřilo silné uspokojení nad výsledky 1Q11 zvláště ve srovnání s tradičně slabším 1Q v mediálním světě. Vedení také uvedlo, že se podařilo završit balíček restrukturalizačních kroků spojených s nedávnými akvizicemi, což by se mělo projevit výrazným poklesem těchto nákladů ve 3Q. Restrukturalizace proběhla také zhruba o 3 měsíce rychleji než se očekávalo, což umožní vykazovat ve druhé polovině roku výsledky v již mnohem standardnější podobě v souladu s GAAP pravidly a včetně již nezkreslovaných ukazatelů cash-flow.

Pro 2Q tohoto roku firma očekává růst tržeb k 48 mil.USD. Za celý fiskální rok 2011 by pak tržby měly dosáhnout úrovně 210 mil. USD při růstu EBITDA marže k 23%.

Podle vedení firmy náklady na restrukturalizaci spojenou s loňskými akvizicemi nepřesáhnou pravděpodobně 10-12% hodnoty akvizic, což odpovídá cca 19-22 mil.USD v souhrnném vyjádření. Tyto náklady byly v maximální možné míře koncentrovány již do 1Q. Ve finále se v 1Q uplatnily ve výši 12 mil.USD. Vedení odhaduje, že ve 2Q se promítne dalších cca 8 mil.USD, což by mělo umožnit, že 3Q tohoto roku bude již zcela bez restrukturalizačních nákladů.

Společnost potvrdila dříve uvedené, že po několika nedávných akvizicích se nyní bude soustředit spíše na organický růst. Celkově dnešní výsledky hodnotíme jako neutrální až mírně pozitivní.

Ondřej Moravanský

Společnost pokračuje v orientaci na růst tržeb (fúze a akvizice) na úkor zisků. Dokud bude docházet k výraznému ředění akcií a ziskovost bude dále nepředvídatelná, zůstanou akcie extrémně volatilní. Zdá se, že výsledky za 1. kvartál jsou v souladu s očekáváním trhu.

R. Kramule

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688