TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  21.04.2009 19:24:00

Aero Vodochody má nového viceprezidenta a doplnilo i svůj strategický poradní sbor

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Novým viceprezidentem pro rozvoj podnikání a prodej společnosti Aero Vodochody se stal St-John Williamson, o dva zkušené konzultanty s mnohaletou praxí v letectví Johanna Heitzmanna a Simona Luxmoora pak Aero posílilo svůj strategický poradní sbor. Firma o tom informovala v úterý.

St-John Williamson, který vystudoval podnikovou ekonomiku na univerzitě v Coventry ve Velké Británii, pracuje v oblasti letectví už více než 25 let; postupně obsadil řadu manažerských postů ve společnostech British Aerospace, Turbomeca nebo Rolls Royce. V Aeru bude zodpovědný zejména za rozvoj vztahů s významnými zákazníky a získávání nových, podporu stávajících programů, budování pozice firmy na klíčových trzích a vyhledávání nových obchodních příležitostí.

„Jsem velmi rád, že jsem se stal součástí tradiční české firmy, která navíc v posledních letech prošla zajímavými změnami. Zejména se pak těším na spolupráci při budování nového evropského leteckého holdingu, což nám umožní posílit pozici Aera na trhu mezinárodních leteckých kooperací, říká St-John Williamson, viceprezident Aera pro rozvoj podnikání a prodej.

Johann Heitzmann zahájil svou kariéru v roce 1980 v německé firmě Dornier GmbH a než se stal v roce 2008 nezávislým konzultantem pro letectví, působil na několika top manažerských pozicích ve firmách Daimler Chrysler Aerospace GmbH a European Aerospace Defense & Space Company EADS. Vystudoval strojní inženýrství na Technické univerzitě v Konstanzi v Německu.

Simon Luxmoore strávil 20 let ve skupině Dowty a Messier Dowty International, kde zastával několik manažerských pozic: vedoucí vývoje, viceprezident rozvoje podnikání, viceprezident skupiny a senior viceprezident a zástupce generálního ředitele. V letech 2004 2008 působil také jako čestný předseda Spolku britských leteckých firem (Society of British Aerospace Companies). Získal titul MBA na Univerzitě v Bath ve Velké Británii a je členem Královské letecké společnosti.

Nová pozice viceprezidenta pro rozvoj podnikání a prodej je součástí aktualizované organizační struktury vedení Aera Vodochody. Strategický poradní sbor je neformálním poradním orgánem prezidenta společnosti a kromě členů vedení Aera se na jeho práci podílí zástupci vlastníka, private equity skupiny Penta, a nezávislí letečtí poradci.

Aero Vodochody je největším výrobcem letecké techniky v České republice. Zaměřuje se především na spolupráci s předními leteckými výrobci v rámci mezinárodních kooperačních projektů např. Sikorsky Aircraft Corporation (vrtulník S-76C), Alenia Aeronautica (střední část křídla C-27J Spartan), Latecoere (podsestavy Embraer 170/190), Saab (závěsníky JAS-39 Gripen), Spirit Aerosystems (díly a podsestavy B767), EADS (podsestavy A320/340) atd. V rámci svého vojenského programu je Aero dlouholetým partnerem Ministerstva obrany České republiky. Aero letos slaví 90. výročí svého založení a řadí se tak mezi nejstarší výrobce letecké techniky na světě.

Dana Rybáková, rybakova@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688