Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Akcie v ČR  |  12.03.2008 11:41:06

ČEZ opět získal prestižní ocenění EEI za nejvíce rostoucí energetickou společnost na kapitálovém trhu

ČEZ opětovně získal ocenění za nejvíce rostoucí energetickou společnost na kapitálovém trhu od Edison Electric Institute, vloni obdržel toto ocenění  jako první evropská energetická společnost

 

Cenu za první místo v kategorii firem s velkou tržní kapitalizací “Edison Electric Institute International Utility Award” v Londýně tento týden převzal obchodní ředitel energetické společnosti ČEZ Alan Svoboda.

 

V hodnoceném období let 2005 až 2007 dokázala energetická společnost ČEZ svým akcionářům zhodnotit jejich investice o 422 %. Je to nejen nejlepší výsledek ze společností s velkou tržní kapitalizací, ale i celkově ze všech evropských utilit. Cena EEI je tradičně udělována americkým společnostem, vloni poprvé byla zavedena i její evropská varianta.

 

Více na: http://www.eei.org/newsroom/energy_news/intl_index.htm

 

„Současný úspěch ČEZ je výsledkem strategických akvizic ve střední a jihovýchodní Evropě, vyváženého výrobního portfolia a optimalizace nákladů. S ohledem na tyto vynikající výsledky je mi velkou ctí udělit EEI International Utility Award za první místo v kategorii firem s velkou tržní kapitalizací právě společnosti ČEZ,“ řekl při předání cen Tomas Kunhn, prezident Edison Electric Institute.

 

„Vloni to bylo poprvé v historii, kdy byl úspěch české firmy oceněn mezinárodními kapitálovými trhy. Letošní potvrzení ceny je úspěchem o to větším, protože ukazuje na dlouhodobou, stabilní dynamiku firmy. Cena EEI není pro nás jen velikou poctou, ale zároveň je ujištěním pro naše akcionáře, že jim přinášíme nadstandardní zhodnocení jejich investic. Tento výsledek potvrzuje správnost volby naší korporátní strategie a také skutečnost, že jsme strategické cíle schopni rychle naplňovat. Vzhledem k tomu, že v ostatních evropských státech rostla cena elektřiny v uvedeném období více než v ČR,je to i doklad toho, že nárůst hodnoty společnosti je dán celkovým růstem a transformací společnosti, nikoliv jen růstem cen na trhu.,“ uvedl Alan Svoboda, obchodní ředitel ČEZ.

 

V kategorii menších společností získala ocenění společnost Red Electrica ze Španělska zabývající se přenosem elektřiny.

 

Ocenění EEI International Utility Award je založeno na analýze profesní skupiny, která hodnotí celkové výnosy mezi 35 evropskými utilitami po dobu tří let. Zatímco rok 2007 je prvním rokem, kdy se tato cena uděluje, americká cena EEI Index Award se uděluje již od roku 1998 a těší se velké pozornosti finančních investorů a novinářů.     

 

Edison Electric Institute (EEI), založený v roce 1933, je asociace amerických energetických společností, mezinárodních poboček a přidružených společností v průmyslu po celém světě. Členové EEI U.S. obsluhují 97 procent koncových zákazníků v segmentu průmyslu a 71 procent všech koncových zákazníků rozvodných podniků v USA a vyrobí téměř 60 procent elektřiny v USA.

 

 

Ladislav Kříž

mluvčí ČEZ, a. s.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688