Dan Karpíšek (Komerční banka)
Akcie v ČR  |  27.10.2000 10:52:18

Akcie: Index PX 50 ve čtvrtek velmi mírně oslabil tlačen mohutným výprodejem akcií...

Ranní zpráva Komerční banky

Datum : 27.10.2000

Komentář k trhům



       Index PX 50 ve čtvrtek velmi mírně oslabil tlačen mohutným výprodejem akcií ČEZu. Trh v úvodu obchodování otevřel o 0,5% níže, ale zlepšený vývoj na zahraničních trzích a velmi dobrý výsledek amerického cost employment indexu pomohl indexu téměř vymazat svoje ztráty. Index PX 50 ve čtvrtek oslabil o 0,08% na 508,0 bodu.

       Ve čtvrtek se nejhůře dařilo akciím ČEZu, které byly po celý den pod silným prodejním tlakem ze zahraničí. Akcie ČEZu oslabily o 3,9% na 98,9. Nedařilo se také Komerční bance, která oslabila o 1,5% na 876,2. Další bankovní titul, Česká spořitelna mírně posílila o 0,4% na 225,7. Z telekomunikačních titulů se hůře dařilo Českým radiokomunikacím, které oslabily o 0,1% na 1608. Akcie Českého Telecomu posílily o 2,1% na 544,3 a zaznamenaly tak největší přírůstek ve SPADu. Unipetrol vzrostl o 0,8% na 66,9 po oznámení výsledků za 1-3Q00, které potvrdily zlepšení hospodaření společnosti.

       Pražské burza by se dnes měla opět vyvíjet podle situace na zahraničních trzích. Výsledky Českých radiokomunikací nebudou mít na trh výraznější dopad, jelikož nebudou obsahovat finační ukazatele nejdůležitějších dceřinných společností RadioMobil a Contactel. Obchodování by mělo být klidné v očekávání oznámení údajů o HDP za 3Q00 v USA.

      

Komentář k zahraničním trhům



       Americkým akciovým trhům se včera podařilo překonat ztráty, které zaznamenaly krátce po otevření jelikož investoři začali levné technologické nakupovat akcie. Index Nasdaq včera posílil o 1,3% na 3272,2 bodu a DJIA přidal 0,5% na 10380,1 bodu. DJIA byl podpořen poptávkou po akciích technologických titulů jako je Microsoft a Intel. Naopak, růst indexu brzdily finanční tituly v čele s American Express. Dnešní vývoj je velmi těžké odhadnout. Vývoj bude velmi ovlivněn údaji o HDP za 3Q00.

       Německé akciové indexy se včera vyvíjely smíšeně. Zatímco DAX posílil o 0,3% na 6767,9 bodu, technologický Nemax 50 oslabil o 0,8% na 4573,1 bodu. DAX byl významně podpořen akciemi Deutsche Telecom, který výrazně posiloval a pohyboval se tak proti trendu na evropských trzích. Dařilo se i akcím Karstadt Quelle, které v minulých dnech výrazně oslabovaly a korigovaly tak svoje ztráty. Naopak oslabovaly akcie DaimlerChrysler po oznámení výsledků za 3Q, které zaostaly za očekáváním trhu. Na Neuer Markt se dařilo společnosti H5B5 Media, které oznámila výsledky za 3Q. Dnes se očekává, že trh otevře výše podpořen silným závěrem amerického Nasdaqu a velmi dobrými výsledky společnosti Volkswagen.

      

Komentář ke společnostem



      

Telekomunikace



       Akcionáři Aliatelu by měli příští týden podepsat dohodu se společností Energis o prodeji jejich podílů. Nový vlastník by pak měl navýšit základní jmění Aliatelu z 1,3mld na 2,5mld.

       Generální ředitel Českého Telecomu včera oznámil, že společnost v současné době dokončuje návrh propojovací dohody, který poskytne Českému telekomunikačnímu úřadu. Poté by měla vyjít příští měsíc v telekomunikačním věstníku. Společnost také oznámila, že její služba Xcall, která nabýzí volání do zahraničí přes Internet je velmi úspěšná.



      Tyto zprávy pro vás vytváří Trading Komerční banky a.s.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688