Research (Stone de Witt)
Akcie ve světě  |  20.09.2006 16:32:29

Po úvodním gongu dnes v USA očekáváme růst akcií. Naděje by mohlo zhatit jen neočekávané rozhodnutí Fedu


Americkým akciím se podle všech předpokladům bude na spotovém trhu dařit. Americký Wall Street dnes vstřebává víc než dost ekonomických informací, které jsou jednak z makroekonomické oblasti, jednak z oblasti firemních reportů, které jsou dnes obzvláště pozitivní. Akciový index na futures vzrostl také už jenom kvůli tomu, že se cena ropy dostává k dalším v období posledního půlroku velmi nízkým hodnotám. Stále ještě investoři nemají oficiální vyjádření americké centrální banky o tom, jak se budou vyvíjet úrokové sazby v krátkodobém horizontu. Dnešní závěrečné jednání členů bankovní rady přinese jistě dlouho očekávaný výsledek, který by vyvedl celou burzu z oblaku pochybností. Podle veškerých možných dostupných indicií a zpráv a také v souladu s naprostou většinou expertních odhadů můžeme čekat, že základní úroková sazbaekonomice Spojených států zůstane na své dosavadní úrovni 5,25%.

 

Největší obchodník s cennými papíry na světě podle tržní hodnoty – Morgan Stanley – oznámil své výsledky za třetí fiskální kvartál. Vcelku lehce překonaly odhady trhu a proto jeho akcie na Wall Streetu zareagovaly růstem. Stejným směrem se vydaly i akcie třetího největšího výrobce softwarových produktů Oracle Corp. Díky překonání projekcí akcie posílily o 14%.

 

Indexy na akciové futures se nyní nacházejí na těchto hodnotách: Široký Standard & Poor’s 500 s plněním v prosinci přidal 4,4 bodu na 1.334,90 bodu v 8:24 ráno v New Yorku. Dow Jones Industrial Average se stejnými parametry posílil dokonce o 45 bodů na 11.670 bodů. Technologický index Nasdaq 100 přidal 11,25 bodu na 1.653,75 bodu. Rekordně dlouhá růstová šňůra indexu Nasdaq Composite je nyní přetržena. Až osmiměsíční posilování pravděpodobně dnes přeruší avizované výsledky internetového portálu Yahoo! Inc. Na slábnoucím vývoji se také podepsala situace ve stavbě nových domů.

 

Surová ropa s dodávkou v říjnu spadla o 1,5% na 60,75 dolaru za barel na komoditní burze v New Yorku, což je nejméně od března tohoto roku. Morgan Stanley přidal 1,85 dolaru, tedy 2,6% na 73,70 USD, když společnost oznámila kvartální zisk na úrovni 1,75 USD na akcii. Jde o velký nárůst, a to zejména při zohlednění původních odhadů analytiků, kteří čekali „pouze“ 1,37 USD/akcii. Nejsilnějších výsledků co do podnikových odvětví dosáhla banka u obchodů s dluhopisy a komodity. Velmi silných výsledků bylo dosaženo v oddělení brokerů.

 

Jak jsme informovali dnes ráno, velmi slibně si již vede druhým dnem také softwarový Oracle Corp. Dnes si prozatím připisuje 2,27 dolaru na 18,40 USD za akcii. Mimo výsledky, které jsme prezentovali ve stejné ranní zprávě, se změnilo hodnocení této společnosti od investiční banky Citigroup Inc., která místo „hold“ zvýšila rating Oraclu na „buy“.

 

Emil ELNER



Tento komentář, který se týká investic na amerických kap. trzích, má pouze informační charakter. Jakékoli odhady výnosů nebo údaje o minulých výnosech slouží pouze pro informační účely a nejsou zárukou výnosů budoucích. Hodnota portfolií tvořena převážně akciemi v čase kolísá a není-li uvedeno jinak, návratnost investice není zaručena. Bc. Petra Coufalová je registrovaným investičním zprostředkovatelem poskytujícím investiční službu dle §8 odst. 2. písm. a) zákona o CP. Bc. Petra Coufalová je držitelem živnostenského oprávnění na finanční poradenství.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

Pá   9:07  Intel: Slabé výkony v AI a slabý výhled Research (J&T BANKA)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688