Ing. Pavel Balga (FINANCE Zlín, s.r.o.)
Akcie v ČR  |  26.07.2000 19:04:54

KB na dohled 900 korunám

 

Naše včerejší pozitivní očekávaní u akcií Unipetrolu a KB se potvrdilo. Oba dva tituly dnes výrazně posílily. Unipetrol o +3.3% a KB dokonce o 6.6%.

Kurz KB bezpochyby ovlivnily zprávy o možných státních garancích. Objevují se také informace o sílícím zájmu o očištěnou banku ze zahraničí a do hry možná vstoupily i peníze některých fondů. Co se týká objemu uzavřených obchodů, dosáhla dnes KB na první místo. Celkem se zobchodovalo za 240 mil. Korun akcií. Pokud bychom měli hodnotit další výhled vývoje kurzu, domníváme se, že by dočasným stropem mohla být psychologická hranice 900,-. I při této ceně může být investice do KB v delším časovém horizontu zajímavá.

Akcií Unipetrolu se dnes zobchodovalo „jen“ za 77 mil, přesto to stačilo z hlediska likvidity na třetí místo. U tohoto titulu je to velice slušný výsledek, uvážíme-li, že se v posledních dnech obchodovalalo v objemu do deseti mil. denně. Ráno jsme mohli sledovat velký zájem, který vyvrcholil kompletním vyčištěním nabídky. Akcie Unipetrolu se tak před polednem dostali na donedávna neuvěřitelných 58.7. Z této hodnoty postupně ztráceli a zavírali na 57.25. Důvodem razantního vzrůstu byly dobré hospodářské výsledky za H1, které překonaly očekávání. Česká rafinérská dosáhla hrubého zisku 1.65 mld. (1.0), Chemopetrol 0.666 mld. (-0.303), Kaučuk 0.264 mld. (0.058) a Benzin 0.038 mld. (-0.280). Zvláště u Benziny HV potěšil a je vidět, že po dlouhém období ztrát se její hospodaření zlepšuje. Unipetrol by se v příštích dnem mohl stát štikou v rybníce a určitě je pro něj na dohled 60-ti korunová hranice.

Akcie Českého Telecomu prožily nezajímavý den. I když s nimi byly uzavřeny obchody v celkové výši 236 mil. korun, středem zájmu rozhodně dnes nebyly. V průběhu dne se objevily názory, že ani očekávané zveřejnění HV 31.7. nebude mít na vývoj kurzu žádný zvláštní vliv. Ve večerních hodinách bylo zveřejněno rozhodnutí vlády, která nebude „nutit“ nového vlastníka vyhlásit veřejný odkup v souvislosti se získáním balíku akcií FNM. Tato zpráva by mohla krátkodobě srazit kurz Telecomu dolů, i když se nedomníváme, že by pokles mohl být výrazný. Přesto je zde příležitost pro spekulanty a pro prodej na krátko. Protiargumentem k této operaci může být blížící se privatizace, která ale intradaytradery určitě neodradí.

Česká spořitelna jen opatrně kopírovala vývoj kurzu akcií své konkurentky a uzavírala na 194.85 při 40 mil.objemu obchodů a růstu kurzu o 1.48%.

Podobně České radiokomunikace si polepšily o 0.97% při obdobném objemu obchodů

Akcie ČEZu vypadají, jako by zamrzli na 115 a nechce se jim ani nahoru ani dolů. Důvodem zřejmě bude, že Ti kteří mají v tomto papíru otevřené pozice, očekávají zahájení provozu v jaderné elektrárně Temelín a spekulují na další možné posílení. Toto nevylučujeme. Otázkou však zůstává, kdo pak bude dále nakupovat a komu nakonec zůstane ČERNÝ PETR. Potvrzením naší teorie může být i dnešní slabý objem obchodů, který nesignalizuje žádný výrazný příliv peněz do akcií ČEZu.

A na závěr z jiného soudku. KCP povolila otevření KVANTO IPF.

 

Jan Mach        FINANCE Zlín, s.r.o.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy o koruně


Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Út   8:08  Akcie na Wall Street při vyčkávání na inflaci nenašly směr ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)
Po 17:16  🚀 meme akcie se vracejí X-Trade Brokers (XTB)
Po 16:39  Akciové trhy: Vyšší inflace pražskou burzu neovlivnila - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)

Přečtěte si také:

09.04.2021Letos dá Královéhradecký kraj na obnovu silnic okolo 900 milionů korun Královéhradecký (kr-kralovehradecky.cz)
09.10.2009Koruna na dohled 26 korunám za euro Dealingové oddělení (Citfin - Finanční trhy a.s.)





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688