Startuje prodej fotbalového klubu, Hradec hledá nového akcionáře

Fotbalový klub FC Hradec Králové, jehož stoprocentním akcionářem je město, je na prodej. Radnice si pro zprostředkování prodeje najala poradenské sdružení Havel & Partners a Česká spořitelna, na které se během června a letních prázdnin budou moci obracet zájemci o koupi klubu. Celý proces, na jehož konci bude zřejmá konečná struktura transakce, prodejní cena i výsledný počet akcií, které město prodá, by měl skončit v zimě. Nového akcionáře by měla veřejnost poznat koncem letošního roku.
Prodej FC Hradec Králové

„O prodeji fotbalového klubu diskutujeme poměrně dlouho. Chceme najít akcionáře, který pro nás bude spolehlivým partnerem, se kterým budeme moci společně jednat o budoucnosti klubu. Zároveň očekáváme, že investor přinese novou strategii a zajímavé nápady, ze kterých bude prosperovat nejen samotný klub, ale potažmo i fotbalová aréna a celé město,“ říká primátorka města Hradce Králové Pavlína Springerová s tím, že zájem o koupi akcií avizovalo několik zájemců: „V minulosti jsme byli v kontaktu s několika potenciálními investory, ale jednání zůstala pouze v neoficiální rovině. Uvidíme, kolik potenciálních investorů vstoupí do první fáze procesu prodeje a stanou se tak pro nás vážnými zájemci. Druhá fáze jednání už proběhne pouze s nejvážnějšími zájemci, kteří přijdou se zajímavými nabídkami.“

Radnice si pro prodej klubových akcií vybrala začátkem roku poradenské konsorcium Havel & Partners, advokátní kancelář, a Česká spořitelna. Hned v únoru tak poradci začali zpracovávat analýzu obchodních modelů provozu stadionu a ocenění společnosti. „Díky této analýze lépe určíme, jakou část akcií bude výhodné nabídnout k prodeji. Jako optimální se nám jeví varianta prodeje více než poloviny akcií, konkrétní čísla budeme mít už v průběhu prázdnin,“ uvádí primátorka. Během nich se mohou zájemci o koupi akcií fotbalového klubu obracet na poradenské konsorcium. Z těchto jednání by navíc měly vzejít i přesnější podmínky a parametry prodeje akcií. „Jsme připraveni zájemcům poskytnout veškeré potřebné informace, které v rámci strategického vstupu do klubu potřebují vědět. Předpokládáme, že s nimi budeme jednat především o finančních záležitostech a samotné náplni a strategii klubu. Na začátku podzimu plánujeme městu předložit výsledky z těchto jednání a začít s přípravou transakční a smluvní dokumentace,“ doplňuje za poradce Jan Šnajdr z České spořitelny. Nabídky od vážných zájemců by tak město mělo mít k dispozici na podzim letošního roku. Samotný prodej by se mohl uskutečnit na přelomu let 2024 a 2025.

Areál kolem multifunkčního fotbalového stadionu, který byl před necelým rokem dokončen, si město plánuje nechat ve svém majetku. O jeho provoz by se pak měl starat nový provozovatel. S jeho výběrem městu opět pomůže poradce. „Může se stát, že se nový akcionář stane zároveň i provozovatelem, stejně tak se může stát, že budeme vypisovat výběrové řízení na úplně nového provozovatele. Variantou také zůstává, že by provozování arény zůstalo v rukou klubu. Vše vyplyne z jednání a připravované analýzy obchodních modelů v průběhu několika následujících měsíců,“ doplňuje za poradenské konsorcium Šnajdr.

Základní informace o fotbalovém klubu FC Hradec Králové

Basic information about football club FC Hradec Králové


Kateřina Rohlíčková
tisková mluvčí MmHK
Zodpovídá: Ing. Petr Vinklář
Vytvořeno / změněno: 12.6.2024 / 12.6.2024

Zařazenopá 14.06.2024 12:06:00
ZdrojHradec Králové
Originálhradeckralove.org/vismo/dokumenty2.asp?id_org=4687&id=84626
guid84626
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.