Nový divadelní festival na nádvoří Plzeňského Prazdroje zve na herecké hvězdy i pohádky

Nový divadelní festival na nádvoří Plzeňského Prazdroje zve na herecké hvězdy i pohádky

POCEM na divadlo, to je název nového letního festivalu pod širým nebem, který do Plzně přiveze pestrou paletu pečlivě vybraných inscenací předních pražských scén. Letošní první ročník pořádaný společností INDIGO company navazuje na úspěšnou, několikaletou tradici divadelního festivalu na zámku v Průhonicích u Prahy.

240527_pocemdivadlo_02

Nový divadelní festival zve na letní představení. Zdroj foto: archiv pořadatele

Během pěti červnových dní nabídne divákům představení napříč žánry. Na své si tak přijdou milovníci činohry i pohybového divadla. Návštěvníci se mohou těšit na Divadlo Viola, Divadlo Na zábradlí, Losers Cirque Company a INDIGO company. Z hereckých hvězd do Plzně zavítají Daniela Kolářová, Jan Vlasák, Jana Plodková, Barbora Bočková, Jan Hájek, Veronika Gajerová, Jakub Žáček, Radek Zima, Ondřej Ruml, Dana Morávková, Lilian Fischerová, Jana Trojanová, Dana Černá a mnoho dalších.

Upozaděn nebude v rámci festivalu ani dětský divák. Právě pro rodiny s dětmi budou během víkendu na programu pohádky v podání divadla Láryfáry a pořádající INDIGO company.

240527_pocemdivadlo_01

K výjimečným, letním dnům/večerům přispěje rovněž i vzdušný prostor nádvoří Plzeňského Prazdroje, kde vyroste hlediště s elevací pro pět set diváků. A důležitou roli sehraje také dobré jídlo a pití, o které nebude nouze.

Jedna ze zakladatelek INDIGO company Lilian Fischerová je plzeňskou rodačkou a dala impulz a námět celému festivalu.

Festival odstartuje ve středu 19. 6. představením „Commedia finita“. Nesmírně vtipná hra o naší nejslavnější operní pěvkyni Emě Destinnové patří k repertoáru Divadla Viola.

240527_pocemdivadlo_03

Druhý festivalový večer (20. 6.) bude zasvěcen akrobacii v podání Losers Cirque Company. Novocirkusové představení „The Losers“ chce být současnou reflexí faktu, že v dnešním zrychleném tempu společnosti mnoho lidí ztrácí svoji osobnost a vizi svého jak soukromého, tak partnerského života.

Následující den (21. 6.) je na programu odpolední představení divadla Láryfáry. „Námořnická pohádka“ vypráví o čestném a dobrém kapitánu Hromovi, který se na své lodi Bublině vydává za svým snem na ostrov Hukakulu. Večer pak bude na festivalovém pódiu excelovat Jan Vlasák v dojemné a současně vtipné tragikomedii o jednom smutném fenoménu naší doby, o Alzheimerově chorobě. Představení „Otec“ má na repertoáru INDIGO company.

240527_pocemdivadlo_04

Víkendový program zahájí v sobotu 22. 6. dopoledne „Princezna na ocet“, původní česká pohádka s odvážnými dívkami, veselými čerty a spoustou písniček pobaví malé i velké diváky. Také odpolední nadílka INDIGO company je určena dětem a jejich rodičům. Čekají nás „Tři veteráni“, známá pohádka o odvaze, lidské hlouposti a skutečném lidském štěstí, které bývá na dosah. V sobotu večer uzavře INDIGO company svůj triptych hrou „Jak je důležité býti (s) Filipem.“ Komedie plná mnoha párů, které nepodceňují styl a nepřeceňují pravdu, je klasikou z pera Oscara Wildea.

Poslední festivalový den (23. 6.) přinese dopoledne „Cirkusovou pohádku“ plnou humoru a písniček v podání divadla Láryfáry. Festival uzavře legendární Divadlo Na zábradlí inscenací „Mýcení“. Malý pokojíček napěchovaný obrazy a hosty se stává dusivě sevřeným dějištěm umělecké večeře, s jejímž začátkem se stále čeká na herce Národního divadla.

240527_pocemdivadlo_05

Podrobnosti jsou zveřejněné na webu www.indigocompany.cz. Vstupenky lze zakoupit v síti GoOut.net a Plzeňská vstupenka.

Editace textu: Barbora Hájková


Zveřejněno: 27. 5. 2024, Monika Krausová
Sdílet
Vytisknout

Zařazenopo 27.05.2024 12:05:13
Vydáno
ZdrojPlzen.eu
Originálplzen.eu/o-meste/aktuality/aktuality-z-mesta/novy-divadelni-festival-na-nadvori-plzenskeho-prazdroje...
Přílohy
KategorieAktuality z města
AutorMonika Krausová (Plzen)
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.