Aktivní senior

Aktivní senior

Aktivní senior

Dne 21. května 2024 si dříve narození spoluobčané mohli zasoutěžit, a to v Kolářových sadech, na akci s názvem Aktivní senior. Čekala je zábava i poučení. Soutěžící plnili patnáct úkolů. Nikdo se nemusel obávat, že by je nezvládl, jelikož všechny disciplíny byly uzpůsobeny věku. Na stanovištích se prověřovaly znalosti z různých oborů. Šlo například o základy první pomoci, poznávání přírodnin, památky našeho města, trénink paměti, střelba na laserové střelnici, požární ochrana, jemná motorika, logické myšlení, hry na zapamatování a nechyběly ani sportovní disciplíny jako cornhole a diskgolf. Učastníci, během soutěže získali mnoho poznatků a také spoustu preventivních rad např. jak se pohybovat v kyberprostoru nebo jak nenaletět podvodným nabídkám. Cílem soutěže bylo zpestřit život seniorům a hlavně vytvořit příjemnou atmosféru s bonusem získání hodnotných cen. Do soutěže se přihlásilo 26 dvoučlenných družstev. Soutěžní disciplíny připravili strážníci, policisté, hasiči, studenti Střední zdravotnické školy, Český svaz ochránců přírody Iris, Sportcentrum, Městská knihovna, Senior ON a Podané ruce – osobní asistence. Senioři se mohli těšit i na doprovodný program, v podobě ukázky canisterapie připravené organizací Podané ruce - osobní asistence. Dále si zájemci mohli vyzkoušet chůzi se severskými holemi pod vedením zkušené lektorky Nordic walkingu Lenky Sehnalové. Letošního ročníku se poprvé zúčastnili zástupci projektu SeniorOn,z.ú, kteří se zabývají edukací seniorů v oblasti digitální gramotnosti. Družstva, která se umístila na prvních třech místech, získala diplom, poukázky do lékárny v hodnotě 600, 500 a 400 Kč, a další věcné ceny. I přes to, že závěr soutěže zastihla dešťová přeháňka, tak všechny disciplíny splnilo kompletně 19 družstev. Ostatním, pro nepřízeň počasí některé disciplíny chyběly. Nikdo však ze soutěžících neodešel s prázdnou, každý si za účast odnesl dárek.

Akci připravila Městská policie Prostějov společně s Městskou knihovnou ve spolupráci s Odborem sociálních věcí Magistrátu města Prostějova, Zdravým městem Prostějov a jeho dalšími partnery, vše pod záštitou statutárního města Prostějova. Všem patří veliké poděkování za realizaci této ojedinělé akce pro seniory.

DSC_0089.jpg, obrázek se otevře v novém okně DSC_0076.jpg, obrázek se otevře v novém okně DSC_0074.jpg, obrázek se otevře v novém okně DSC_0088.jpg, obrázek se otevře v novém okně DSC_0090.jpg, obrázek se otevře v novém okně DSC_0061.jpg, obrázek se otevře v novém okně DSC_0060.jpg, obrázek se otevře v novém okně DSC_0059.jpg, obrázek se otevře v novém okně DSC_0084.jpg, obrázek se otevře v novém okně



Zařazenoso 25.05.2024 11:05:00
ZdrojProstějov
Originálprostejov.eu/cs/samosprava/mestska-policie/udalosti-z-uplynuleho-tydne/aktivni-senior.html

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.