Parta kamarádů vykrádala obchody, věci dávala i do kočárku s dítětem. ⚠ Pětičlennou skupinu zlodějů, která napříč celým Moravskoslezským krajem vykradla přes 40 obchodů, dopadli ostravští kriminalisté. (video)

Parta kamarádů vykrádala obchody, věci dávala i do kočárku s dítětem. ⚠ Pětičlennou skupinu zlodějů, která napříč celým Moravskoslezským krajem vykradla přes 40 obchodů, dopadli ostravští kriminalisté. Parta nenechavců brala vše od elektroniky, přes drogerii, sportovní potřeby až po potraviny a alkohol. Napáchala tak škodu za statisíce korun. Informovala o tom dnes policejní mluvčí Eva Michalíková.

Zloději měli široké pole působnosti, kradli v obchodech s potravinami, v prodejnách elektro, v drogeriích, hobbymarketech či ve sportovním potřebách. Brali přitom takřka vše, co jim přišlo pod ruku, a jejich taktika byla pokaždé téměř stejná. „Mezi odcizené věci patřilo například pečivo, maso, ovoce, ale také sladkosti, oblečení či dětské pleny, elektronika a v neposlední řadě také alkohol,“ řekla Michalíková. „V některých případech se jednalo o krádeže jednotlivých pachatelů, kteří brali zboží z regálů. Jindy jeden z nich nachystal několikatisícový nákup, mnohdy i přes 10 tisíc korun, který zůstal ve vozíku před vstupními dveřmi. Netrvalo dlouho a díky dalšímu spolupachateli i s nezaplaceným nákupem dveřmi prošli,“ přiblížila mluvčí, podle níž zloději ke krádežím používali i kočárek s malým dítětem, do něhož kradené zboží dávali.

V několika případech se ochrance obchodů podařilo krádežím zabránit, ve většině případů se ale zlodějům podařilo s nezaplacenými věcmi odejít. Policisté po zlodějích intenzivně pátrali a díky kamerovým záznamům se jim podařilo zanedlouho zjistit, že ji má na svědomí organizovaná partička pěti lidí. „Oznámení o podobných krádežích se hromadila napříč celým krajem, kdy policisté mezi sebou úzce spolupracovali. Shromažďovali důkazní materiály a vyhodnocovali zajištěná videa. Díky osobní a místní znalosti během několika dnů všechny aktéry ztotožnili. Celkem policisté zaznamenali přes 40 krádeží, na kterých se měli podílet společně i samostatně. Celková škoda šla do statisíců korun,“ řekla Eva Michalíková.

Kriminalisté obvinili zloděje z různých trestných činů od krádeže, legalizace výnosu z trestné činnosti či maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. „Dva muži ve věku 30 a 36 let jsou stíhání vazebně. Obviněný ve věku 31 let rovnou nastoupil do výkonu trestu za páchanou předchozí majetkovou trestnou činnost. Obě ženy jsou stíhány na svobodě. Starší se měla dopustit tří krádeží a mladší dvou. Oběma hrozí dvouleté vězení. Obviněným mužům hrozí trest odnětí svobody do pěti let,“ uzavřela policejní mluvčí.

Parta kamarádů vykrádala obchody


Zařazenopá 24.05.2024 15:05:00
ZdrojUdálosti Ostrava
Originálfacebook.com/965827518141851/posts/1165653324825935

Související témata

Obchod | Zahraniční obchod


Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.