O centrální části našeho města s vámi

Setkání obyvatel centra Turnova se odehrálo ve středu 22. května 2024 odpoledne. Na radnici zavítala necelá desítka občanů, kteří se mohli vyptat i diskutovat o dění ve městě se starostou i tajemnicí úřadu.

O čem byla řeč? Hned v úvodu setkání na příchozí čekal malý flipchartový souhrn témat a dotazů, která se na stejném místě řešila při minulém setkání obyvatel centra. O většině z nich se hned v úvodu zmínil starosta Tomáš Hocke s informacemi o novinkách v těchto oblastech. Mimo jiné se jednalo o parkování, hlučnost dopravy nebo stav komunikací a chodníků v centrální části Turnova.


Naše město 2024_centrum


Právě parkování se stalo tématem jedna v následující diskuzi. Nemluvilo se jen o situaci v centru, ale také na sídlišti v Turnově 2 či na Výšince. Příchozí zajímalo, zda se zvažuje rezidenční parkování na sídlištích nebo výstavba dalších parkovacích míst například nad terminálem u vlakového nádraží. Připomínali také důležitost efektivní možnosti krátkodobého parkování v centru s ohledem na živnostníky.

V návaznosti se probíralo téma místních komunikací, například možnost rozšíření komunikace na Výšince směrem ke Třem svatým nebo plán na zprovoznění odbočky směrem zpět na centrum na komunikaci Na Kamenci. Občané si stěžovali na kvalitu opravy některých komunikací, konkrétně třeba sjezdů do vedlejších ulic.


Naše město 2024_centrum


Jedním z hlavních témat byl také další rozvoj turistické infrastruktury, která by vytvářela lepší podmínky nejen pro turisty, ale také pro místní. Mluvilo se například o možných opravách cesty na Hlavatici nebo o vylepšení toalet na nejvytíženějších místech (například parkoviště pod Valdštejnem). V souvislosti s tématem tajemnice Eva Honzáková připomněla nově vznikající strategii cestovního ruchu 2030, která by měla jasně a přehledně definovat priority této oblasti.

Hovořilo se rovněž o stavu sběrných míst a jejich občas nedostačující kapacitě či sledování nesprávného odkládání odpadů a následném řešení. S městským kamerovým dohlížecím systémem souviselo i téma bezpečnosti ve městě. Občané by rádi viděli vyšší dohled nejen nad trestnou činností, ale třeba i ničením veřejného a soukromého majetku. Tady starosta připomněl nejen hranice kapacit městské policie, ale také Policie ČR.


Naše město 2024_centrum


Odpolední diskuze přinesla několik podnětů na řešení konkrétních závad v centru města, ať už v rámci opravy chodníků nebo úklidu. Podněty předáme na odbory městského úřadu a o dalším postupu budeme informovat přímo obyvatele centra prostřednictvím komunikačního systému MUNIPOLIS. Pokud ještě nemáte registraci případně aplikaci, můžete si instalovat zde. Přímo na e-mail nebo do telefonu získáte informace o dění v Turnově z první ruky.

Děkujeme, že se zajímáte o své město. Těšíme se na příštím setkání, které se odehraje ve středu 19. června 2024 v Turnově 2. S předstihem vás ještě budeme informovat.


Marcela Jandová,

tisková mluvčí a koordinátorka Zdravého města Turnov

Náhled pro tisk
Vytvořeno 24.5.2024 14:42:50 | přečteno 0x | marcela.jandova

Zařazenopá 24.05.2024 14:05:00
ZdrojTurnov
Originálturnov.cz/cs/aktuality/zdrave-mesto-turnov-a-ma21/o-centralni-casti-naseho-mesta-s-vami.html
guidwww.turnov.cz clanek 353961
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.