Motoristický svátek Ecce Homo Šternberk opět na scéně!

Ilustrační foto z roku 2023

Největší motoristický svátek v Olomouckém kraji a jeden z nejuznávanějších podniků v Česku i Evropě, legendární závod Ecce Homo, se uskuteční v sobotu 1. a v neděli 2. června 2024.

Letošní 43. ročník Mistrovství Evropy v závodech automobilů do vrchu nabídne víkend kvalitních sportovních zážitků. Historie tohoto závodu sahá hluboko do minulosti, poprvé se jel ve Šternberku závod do vrchu před 119 lety.

„V rámci dlouhých příprav se snažíme zajistit co nejlepší služby a co největší komfort při sledování závodu a fandění. Musíme říct, že organizace je rok od roku náročnější nejen z hlediska financí a služeb, ale důležitým faktorem je personální zajištění celého podniku. Postupně omlazujeme náš realizační tým a děkujeme každému, kdo nám s přípravou jakýmkoliv způsobem pomáhá, “ uvedl k přípravám prezident Automotoklubu Ecce Homo Šternberk Vlastimil Malík.

Součástí letošního ročníku bude opět dakarská show v podání Valtr Racing Teamu. „Po loňském zajištění doprovodného programu, kdy diváci neskrývali nadšení z přítomnosti dakarských kamionů na trati, tuto atraktivitu rádi zopakujeme. Návštěvníci se tak mohou těšit na účastníky letošního Dakaru nejen na trati, ale opět obsadí i Radniční ulici, kde postaví bivak a budou se věnovat všem, kdo je přijdou navštívit,“ dodal Vlastimil Malík.

Ve Šternberku očekáváme hojnou účast jezdců z kopcové elity, chybět však bude loňský vítěz a držitel traťového rekordu Ital Christian Merli, který se připravuje na životní závod Pikes Peak. To však znamená, že šternberský Petr Trnka bude mít snazší cestu k zisku absolutního prvenství v domácím závodě, rozhodně je naším nejžhavějším želízkem v ohni. Věříme, že všichni fanoušci podél trati, budou Peťovi držet pěsti!

Mezi nejrychlejší piloty se jistě zařadí Simone Faggioli, Geoffrey Schatz z Francie, Španěl Joseba Iraola Lanzagorta nebo Christoph Lampert. Z českých jezdců očekáváme na předních příčkách kromě zmíněného Petra Trnky samozřejmě Miloše Beneše nebo Václava Janíka.

Početnou skupinou budou jezdci startující za domácí AMK Ecce Homo. Přijďte je povzbudit, ať už na trať nebo do depa. Děkujeme jim za příkladnou reprezentaci v celé závodní sezóně a přejeme co nejúspěšnější závod ve Šternberku!

Zaměřujeme se i na vylepšení diváckých míst a jejich dostupnost, nechali jsme vyrobit pěkný nový merch, objednali jsme bezplatnou kyvadlovou dopravu na Lipinské divácké místo, připravujeme opět tištěný program pro diváky plný zajímavých článků a rozhovorů, nové webové stránky a pokud se vše podaří zajistit, velkou novinkou by měl být livestream z celého závodu.

Součástí závodního víkendu bude doprovodný program Město v pohybu, které se odehraje na Hlavním náměstí a bude i letos zcela zdarma. Dalším doprovodným programem bude závod na simulátoru v Ecce Homo Parku. Během víkendu uvidíte na výstavních plochách okolo mariánského sloupu na Horním náměstí i spoustu krásných rychlých vozů našich partnerů.

Evropský koncept zůstává nezměněn, v sobotu proběhnou dvě tréninkové jízdy, v neděli pak dvě závodní. Sledujte nás na všech dostupných kanálech, také na instagramu a facebooku.

Jste srdečně zváni, těšíme se na vás od pátku 31. května do neděle 2. června 2024!

Motoristický svátek  Ecce Homo Šternberk opět na scéně!  2
Motoristický svátek  Ecce Homo Šternberk opět na scéně!  3
Sdílet na Facebooku Sdílet na síti X
Datum vložení: 24. 5. 2024 11:51
Datum poslední aktualizace: 24. 5. 2024 11:58

Zařazenopá 24.05.2024 11:05:00
ZdrojŠternberk
Originálsternberk.eu/aktuality/aktuality/motoristicky-svatek-ecce-homo-sternberk-opet-na-scene-1051cs.html
KategorieAktuality

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.