V sobotu 25. května se koná cyklistická Jičínská 50 a běh Jičínská 10. Závodníci opět podpoří osoby s postižením

Již podevatenácté čeká jičínské i přespolní cyklisty Weber Jičínská 50. Letošní ročník odstartuje v sobotu 25. května a bude mít dva starty – první „oficiální“ v centru Jičína na Lidickém náměstí a druhý „ostrý“, z něhož se již vyrazí do terénu. Odpoledne pak bude následovat příznačný desátý ročník běžeckého závodu Weber Jičínská 10. Výtěžek ze startovného i příspěvků sponzorů poputuje již tradičně organizaci Apropo Jičín, která pomáhá dětem i dospělým s postižením.
Jičínská 50

Odkazy

  • Chcete pomoci Apropu splnit sen o cyklorikše? Klikněte

V 10 hodin odstartuje cyklistický závod, který má kratší a delší variantu. Kratší, pětadvacetikilometrová trasa je technicky jednodušší a určená především mladším a méně zkušeným cyklistům, delší „ostrá“ padesátka je pak ideálnější pro více trénované sportovce. Na trase závodu, který se line krajinou na sever od Jičína, si budou moci závodníci prohlédnout hrady Bradlec a Kumburk či historickou radnici ve městě Železnice. Trochu adrenalinu na trase vzbudí určitě průjezd řekou Cidlinou – v brodu je nicméně jen asi 15 centimetrů vody. „Závod jsme koncipovali tak, aby si jej užili jak zkušení cyklisté, tak začátečníci nebo lidé, kteří se nechtějí hnát a preferují pohodu. Pětadvacetikilometrová verze závodu je tak zcela poklidná, zatímco padesátikilometrová verze už představuje výzvu,“ vysvětluje pořadatel akce Petr Kordík. Startovat se bude hned nadvakrát. Oficiální start proběhne tradičně na Lidickém náměstí, z něhož cyklisté vyrazí letmým tempem přes město až k „ostrému“, rychlejšímu startu.
Odpoledne bude jako obvykle patřit běžcům. Ve 14:30 odstartují z Lidického náměstí hned tři běhy pod hlavičkou Weber Jičínské 10 – klasický desetikilometrový, zkrácený pětikilometrový a také půlmaraton. Jak běžci, tak cyklisté, kteří dorazí do cíle, obdrží letos od pořadatelů speciální medaili.
Medaile ale není jedinou odměnou, kterou si účastníci závodu odnesou. Zahřát je může i vědomí, že pomohli dobré věci. Startovné každého závodníka i finanční příspěvky sponzorů totiž poputují klientům jičínské organizace Apropo, kteří si díky tomu budou moci splnit svůj sen a projet se na cyklorikše. „Když běžíme nebo vyjíždíme na kole strmější kopec, vědomí, že někomu pomáháme, nás může v takové chvíli významně motivovat,“ říká ředitelka Jitka Králová, ředitelka Apropa, které již od roku 1996 podporuje rodiny pečující o děti s postižením a pomáhá v životě i handicapovaným dospělým. Díky zakoupení cyklorikši podle ní budou moci i lidé s handicapem zažít pocit „větru ve vlasech“.
Běžecký i cyklistický závod opět proběhne pod záštitou společnosti Weber, Saint-Gobain, která je předním výrobcem stavebních materiálů. Stejně jako v loňských ročnících se závodů budou účastnit také její zaměstnanci. „Těší nás, že popularita Jičínské 50 a Jičínské 10 stále roste. Hojnou účast očekáváme i letos,“ říká Monika Ruffrová z Weberu. V minulých letech se závodů dohromady zúčastnila téměř tisícovka sportovců.

-tz-
Zodpovídá: Mgr. Jan Jireš
Vytvořeno / změněno: 24.5.2024 / 24.5.2024

Zařazenopá 24.05.2024 11:05:00
ZdrojJičín
Originálmujicin.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=5954&id=1312466

Související témata

PX 50 | 50 sirotků ze Sýrie | Luděk Sobota
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.