Americký Verisk zavádí novou generaci katastrofického modelu

Společnost Verisk, poskytovatel datových analýz a technologií se sídlem v Jersey City ve státě New Jersey, uvedla na trh sadu katastrofických modelů nové generace.

Sada více než 100 modelů nové generace (Next Generation Models, NGM) společnosti Verisk je navržena tak, aby pomáhala pojistitelům a zajistitelům vyhodnocovat rizika po celém světě pomocí nového rámce finančního modelování, který má odrážet předpokládané pojistné ztráty z extrémních událostí přesněji než kdykoli předtím.

Tyto pokročilé kalkulace z oblasti řešení extrémních událostí společnosti Verisk jsou nyní k dispozici na softwarové platformě pro řízení katastrofických rizik Touchstone společnosti Verisk. „S NGM Verisk nově definuje standardy pro hodnocení rizik a poskytuje pojistitelům a zajistitelům nástroje, které potřebují k přijímání informovaných rozhodnutí a ke zmírnění složitosti efektivního modelování potenciálních ztrát,“ uvedla společnost.

Verisk uvedl, že mezi výhody NGM patří:

  • Hodnocení rizik / Risk Assessment. NGM poskytuje odvětví úplnější a přesnější pohled na riziko, což vede k vylepšeným odhadům technických cen, přesnějšímu rozlišení rizika pro dílčí nebezpečí v rámci modelů a k lepšímu zobrazení koncových rizik.
  • Pojistné podmínky. Tento pokrok zahrnuje rozšířené možnosti podpory složitých struktur pojistných smluv. Tyto metodiky nabízejí komplexnější reflexi tržních podmínek a lepší reprezentaci nejistoty a geoprostorových závislostí při akumulaci škod.
  • Komplexní řízení rizik. NGM nabízí hlubší pochopení nejistoty a komplexnější a sofistikovanější řešení pro řízení rizik přírodních katastrof. To umožňuje pojistitelům a zajistitelům lépe analyzovat, pochopit a zmírnit dopady přírodních katastrof na jejich obchodní činnost.
  • Vylepšení finančního modelování. Finanční modul nové generace v NGM poskytuje přesný a spolehlivý globální pohled na rizika v celém pojišťovnictví.
  • Vylepšené pracovní postupy. Modul NGM přepracoval pracovní postupy při výpočtu škod tak, aby správněji odrážely znění pojistných smluv a skutečný tok škod do pojistných struktur, díky čemuž jsou výsledky kalkulace škod přesnější a lépe reflektují realitu a zároveň usnadňují přípravu a modelování rizik.

Touchstone společnosti Verisk a její nyní vydané modely nové generace poskytují pojistitelům a zajistitelům prostředky pro hodnocení a oceňování složitých rizik a zároveň dolaďují zajišťovací taktiky pro transfer rizik, uvedla společnost. Verisk vysvětlil, že přepracovaný finanční rámec zlepšuje schopnost zohlednit složité pojistné podmínky a modelovou nejistotu, což usnadňuje zjednodušené kódování expozic a efektivnější pracovní postupy.

Tyto modely pomáhají zajistitelům/pojišťovnám činit informovanější rozhodnutí a řídit rizika spojená s portfolii, dodala společnost. „NGM bude také sloužit jako základ pro naše cloudové nativní platformy, které přinesou další zlepšení pracovních postupů v pojišťovnictví i zajišťovnictví,“ přislíbil Rob Nebold, prezident divize řešení pro extrémní události Verisk.


Zařazenočt 23.05.2024 13:05:00
ZdrojO Pojištění.cz
Originálopojisteni.cz/pojistny-trh/skody/americky-verisk-zavadi-novou-generaci-katastrofickeho-modelu/c:2711...

Související témata

Americký dolar | Americké banky | USA | Amerika
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.