Nevypusť duši, podpora je na dosah

Nevypusť duši, podpora je na dosah

V prostorách Kasáren Karlín se 21. června od 14.00 do 22.00 hodin uskuteční festival zaměřený na duševní zdraví nazvaný "Nevypusť duši! Podpora je na dosah". Tato akce, organizovaná neziskovou organizací Nevypusť duši, přichází jako odpověď na rostoucí poptávku mladých lidí o informace a podporu v oblasti duševního zdraví. Cílem festivalu je poskytnout mladým nástroje a znalosti potřebné pro orientaci ve světě duševního zdraví a představit jim organizace, které jim mohou v této cestě pomoci.


Účel festivalu

Festival přichází s jasným posláním: pomoci mladým lidem lépe porozumět vlastnímu duševnímu zdraví, poskytnout jim praktické nástroje pro zvládání duševních obtíží a ukázat jim, kde mohou najít pomoc, když ji potřebují. Festival myslí i na dospělé, kterým chce ukázat, jak mohou mladým v jejich okolí efektivně pomáhat a podporovat je v jejich duševní pohodě - preventivně i když se mladí necítí být v pohodě.

„Chtěli bychom, aby přišli dospělí, kteří se chtějí dozvědět, jak na to, když svým dětem zrovna nerozumí nebo se na ně neumí naladit. To není vždycky snadné a každý rodič nebo pečující osoba si zaslouží podporu a vědět, jak na to, když to doma není snadné. Dětem a mladým chceme nabídnout prostor, kde dostanou podporu, respekt a nikdo jim nebude říkat, že jsou sněhové vločky. Mezigenerační dialog je základem naší práce”, říká Bára Pšenicová, ředitelka Nevypusť duši.


Program festivalu

Návštěvníci se mohou těšit na širokou škálu přednášek a workshopů od odborníků, odbornic a organizací zabývajících se duševním zdravím a příbuznými tématy. Program zahrnuje témata jako:
  • Sociální sítě a jejich vliv na duševní pohodu
  • Rozpoznání varovných signálů a jak na ně reagovat
  • Jak podpořit blízké, když jim není dobře
  • Podpora a komunikace v krizových situacích
  • Jak pomoci dítěti, které si chce ublížit

Program zaštítí Nevypusť duši společně s organizacemi jako Replug Me, Centrum Hladina, 3PE, Modré dveře a odborníky a odbornicemi jako Michal Kniha, kteří sdílejí své zkušenosti a poskytují cenné rady a podporu. Během dne mladí budou moct vyzkoušet krizovou intervenci nanečisto, poslechnout si mluvící knihy a popovídat se zástupci jednotlivých organizací. Na festival jsou zváni všechny věkové skupiny: nejmenší děti s rodiči si mohou v areálu roztáhnout deku na trávě, starší děti se mohou zabavit v dílničkách a celý den bude zakončen venkovním DJ setem.


Cíle a mise Nevypusť duši

Organizace Nevypusť duši se od svého založení v roce 2015 věnuje osvětě a destigmatizaci duševního zdraví. S pomocí týmu odborníků a odbornic, lektorstva a lidí s vlastní zkušeností s duševními obtížemi se organizace snaží vytvořit prostředí, kde je o duševním zdraví možné mluvit otevřeně a bez předsudků. Festival je jedním z klíčových kroků k dosažení této vize.

Proč se zúčastnit?

Festival přináší jedinečnou příležitost pro všechny, kdo se chtějí dozvědět více o duševním zdraví, najít podporu nebo se zapojit do komunity, která se o tato témata aktivně zajímá. Je to také šance pro dospělé, aby se naučili, jak podporovat mladé lidi ve svém okolí a pomoci jim čelit výzvám, které duševní zdraví přináší.

Tento festival je připomenutím, že v oblasti duševního zdraví nejsme sami – pomoc a podpora jsou skutečně na dosah. Přijďte se přesvědčit sami 21. června do Kasáren Karlín.


Dostávejte aktuality na váš e-mail.
Každý den zasíláme všechny novinky z webu v jedné přehledné zprávě.

Nevypusť duši 2024






Zařazenočt 23.05.2024 13:05:00
ZdrojPraha 8
Originálpraha8.cz/Nevypust-dusi-podpora-je-na-dosah-1.html
Přílohy

Související témata

Podpora v nezaměstnanosti | Podpora
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.