Do planetária i muzea se slevou. Obyvatelé Jindřichova Hradce ušetří za kulturu

Plakát_1.strana.png

Dvě stě korun ušetří obyvatelé Jihočeského kraje v Jindřichově Hradci za kulturu. Město spouští unikátní projekt Corrency na podporu turistického ruchu a oživení lokální ekonomiky. Ušetřit až 50 % mohou místní při platbě za vstup nebo za upomínkové předměty v subjektech Vzdělávacího a kulturního centra Jindřichův Hradec. Registrace do projektu je již spuštěna a využít čerpání correntů lze nejpozději do konce roku.

Unikátní spolupráce města a Corrency má za cíl podpořit místní kulturu a navýšit počet turistů směřujících do Jindřichova Hradce. Zapojit se může kdokoliv nad 18 let s trvalým pobytem v České republice. Registrovaní poté budou mít možnost získat finanční příspěvek z rozpočtu města a využít ho ve vybraných kulturních objektech do tří měsíců od obdržení, nejpozději však do 31. prosince 2024. Tříměsíční lhůta pro uplatnění začíná běžet prvním dnem v měsíci bezprostředně následujícím po registraci.

Město vyčlenilo 800 000 korun, které budou rozděleny mezi celkem 4 000 občanů ČR. V rámci pilotního projektu budou registrovaným rozděleny elektronické correnty v hodnotě 200 korun. Díky nim budou moci ušetřit až 50 % při platbě za vstup nebo za upomínkové předměty v subjektech Vzdělávacího a kulturního centra Jindřichův Hradec. Konkrétně jde o Hvězdárnu a planetárium prof. Františka Nušla, Dům gobelínů, kulturních tradic a řemesel a Muzeum fotografie a moderních obrazových médií .

„Jindřichův Hradec je skvostné město, plné historie a kultury, které si turisté nemohou nechat ujít. Projekt Corrency je naší výzvou a zároveň pozvánkou pro naše občany i návštěvníky města, aby prozkoumali bohatství našeho kulturního dědictví. S touto výhodou mohou zažít naše planetárium, Dům gobelínů a Muzeum fotografie a moderních obrazových médií s výraznou slevou. Těšíme se, že přivítáme jak naše občany, tak i nové návštěvníky,“ říká Michal Kozár, starosta města.

V hlavní roli mobilní telefon a občanský průkaz

Jak correnty uplatnit? Občané se musí zaregistrovat na stránkách projektu jhradec.corrency.cz. Na zadané telefonní číslo obdrží unikátní kód, se kterým provedou první platbu, nebo uvedou u obchodníka na pokladně číslo občanského průkazu. Nutné je si vybrat ze seznamu registrovaných kulturních míst, u kterých chtějí correnty uplatnit. Tento seznam je aktualizován na webu projektu https://jhradec.corrency.cz/.

Projekt v Jindřichově Hradci ukazuje univerzálnost Corrency. Běžně se do projektu zapojují především obchodníci, ale v tomto případě pomáhá podpořit i kulturní instituce. Těm k účasti na projektu stačí jen mobilní telefon nebo počítač. Nejdřív se zaregistrují na stránkách projektu a pak přijímají platby pomocí SMS nebo prostřednictvím webového rozhraní Corrency. Zbylou částku v korunách obdrží na svůj účet v bance již následující pracovní den,“ vysvětluje fungování z pohledu obchodníka Petr Stuchlík, ředitel projektu Corrency.

Registrace pro návštěvníky kulturních památek: https://jhradec.corrency.cz/

Kde lze slevu uplatnit: https://jhradec.corrency.cz/prehled-obchodniku/

O Corrency

Corrency je inovativní transakční systém pro efektivní a transparentní využití veřejných financí. Municipalitám poskytuje cílené řešení na podporu lokální ekonomiky a šetří v průměru 72 % nákladů za administrativu spojenou s distribucí finanční podpory. Pilotní projekt úspěšně proběhl v roce 2021 v Kyjově. Následovaly další dva projekty v městských částech Prahy v roce 2022. Za uplynulý rok 2023 se projekt Corrency skokově rozrostl o dalších 11 projektů po celé republice, od Aše až po Ostravu. Zájem v roce 2024 stále roste. Více na webu: www.corrency.cz.

Kontakt pro média:

Renata Faltejsková, renata.faltejskova@abbba.c, +420 774 888 900, ABBBA Consulting, s. r. o.

Nicole Baronová, nicole.baronova@abbba.cz, +420 776 204 565, ABBBA Consulting, s. r. o.

Plakát_1.strana.png, obrázek se otevře v novém okněPlakát_2.strana.png, obrázek se otevře v novém okně



Zařazenočt 23.05.2024 10:05:00
ZdrojJindřichův Hradec
Origináljh.cz/cs/aktuality/do-planetaria-i-muzea-se-slevou-obyvatele-jindrichova-hradce-usetri-za-kulturu.ht...
guidwww.jh.cz clanek 353875
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.