Informace pro uchazeče/uchazečky o zaměstnání

Vážená uchazečko, vážený uchazeči, dovolte nám stručně vám představit město Most jako zaměstnavatele a seznámit vás s průběhem výběrového řízení.
ilustrační foto: znak města Mostu a zaměstnanci magistrátu

Odkazy

  • Aktuální nabídky zaměstnání

Základní informace o zaměstnavateli


Zaměstnavatelem je statutární město Most, IČ 00266094, se sídlem Magistrát města Mostu, Radniční 1/2, 434 69 Most. Datová schránka města Mostu pffbfvy.

Statutární město Most je subjekt vykonávající veřejnou správu a vykonává přenesenou a samostatnou působnost. Samostatná působnost je samostatné spravování vlastních záležitostí, které jsou v zájmu obce a jejich občanů nebo se bezprostředně týkají daného místa a jeho rozvoje (např. schvalování rozpočtu obce, rozhodování o spolupráci s jinými obcemi, poskytování dotací, aj). Přenesenou působností rozumíme výkon státní správy, kterou stát přenesl na obce a jejíž rozsah vždy určují zákony (např. vydání stavebního povolení, zapisování občanů do evidence obyvatel, vedení matričních knih, aj.).

Magistrát města Mostu tvoří primátor města, náměstci primátora, tajemník a zaměstnanci města zařazeni do magistrátu. Zaměstnanci zařazení do Magistrátu města Mostu se dělí na zaměstnance a úředníky. Na výkon úředníků se vztahuje zákon č. 312/2002 Sb., o úřednících územních samosprávných celků a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon o úřednících“). Pokud není nějaký okruh upraven v zákoně o úřednících, pak se postupuje dle zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákoník práce“). Jako zaměstnanci jsou bráni pracovníci vykonávající servisní, pomocné nebo manuální práce a na jejich výkon práce se vztahuje pouze zákoník práce.

Volná pracovní místa


Statutární město Most vyhlašuje veškerá výběrová řízení na webových stránkách města, na úřední desce a v listinné podobě na informační tabuli před Magistrátem města Mostu.

Doporučujeme všem zájemcům o zaměstnání, aby pravidelně sledovali tato místa. Při výběru zaměstnanců postupujeme způsobem, který je závazně stanoven v zákoně o úřednících.

Volná pracovní místa jsou obsazována:

  • výběrovým řízením – místa úředníků v pracovním poměru na dobu neurčitou, místo vedoucího úřadu a vedoucích úředníků,
  • bez výběrového řízení – volná pracovní místa úředníků na dobu určitou (např. zástup po dobu mateřské a rodičovské dovolené, dlouhodobé pracovní neschopnosti úředníka) a volná pracovní místa zaměstnanců. Při obsazování uvedených pracovních míst není ze zákona podmínkou vyhlášení výběrového řízení, přesto i na tyto pozice často vyhlašujeme výběrová řízení.

Přihlášení do výběrového řízení


Přihlášení do výběrového řízení je možné pouze v písemné podobě na základě podání přihlášky a souvisejících dokumentů, předaných v zalepené označené obálce na podatelnu Magistrátu města Mostu, případně na informační recepci nebo poštou na adresu:
Statutární město Most,
oddělení personální,
Radniční 1/2,
434 69 Most.

Nelze podávat přihlášku elektronickou cestou e-mailem, případně pouhým zasláním profesního životopisu uchazeče.

V případě, že se hlásíte do výběrového řízení na obsazení volné pracovní pozice Magistrátu města Mostu, je nutné doložit následující doklady:

1. PÍSEMNÁ PŘIHLÁŠKA, která musí obsahovat:

  • název příslušné funkce,
  • titul, jméno, příjmení,
  • datum a místo narození,
  • státní příslušnost,
  • adresu trvalého pobytu (případně i adresu korespondenční, není-li shodná),
  • číslo občanského průkazu nebo číslo dokladu o povolení pobytu, jde-li o cizího státního občana,
  • datum,
  • podpis uchazeče.

2. STRUKTUROVANÝ ŽIVOTOPIS

s uvedením údajů o dosavadních zaměstnáních, odborných znalostech a dovednostech.

3. ORIGINÁL VÝPISU Z EVIDENCE REJSTŘÍKU TRESTŮ

ne starší než 3 měsíce (u cizích státních příslušníků též obdobný doklad osvědčující bezúhonnost vydaný domovským státem, pokud takový doklad domovský stát nevydá, doloží se bezúhonnost čestným prohlášením).

4. VZDĚLÁNÍ

ověřenou kopii dokladu o nejvyšším dosaženém vzdělání.

5. LUSTRAČNÍ OSVĚDČENÍ A ČESTNÉ PROHLÁŠENÍ

Hlásíte-li se na pozici vedoucího úředníka, je třeba doložit LUSTRAČNÍ OSVĚDČENÍ a ČESTNÉ PROHLÁŠENÍ podle § 4, odst. 3, zákona č. 451/1991 Sb., (tento požadavek se nevztahuje na uchazeče narozené po 1. 12. 1971). Postup a podmínky vystavení lustračního osvědčení jsou uvedeny na stránkách Ministerstva vnitra ČR.

Výpis z evidence rejstříku trestů lze získat na Českém Podacím Ověřovacím Informačním Národním Terminále, tzv. Czech POINT. Na stejných místech lze provést tzv. vidimaci - ověřování listin.


Průběh výběrového řízení

  • Zveřejnění oznámení o vyhlášení výběrového řízení. Oznámení je zveřejněno minimálně po dobu 15 dní před termínem pro podání přihlášky, který je uveden v oznámení. Přihláška musí být doručena nejpozději v den, kdy je stanoven termín pro podání přihlášky v oznámení.
  • Po termínu určeném pro doručení přihlášek je posuzována formální správnost doručených dokladů, tedy úplnost náležitostí přihlášky uchazeče a kontrola doložených dokladů, zda odpovídají požadavkům uvedených v "Oznámení o vyhlášení výběrového řízení". Pokud některý z údajů nebo dokladů chybí, je uchazeč vyzván k jeho doplnění.
  • Vedoucí úřadu jmenuje výběrovou komisi, která na svolaném jednání hodnotí přihlášky a doložené doklady uchazečů v souladu s podmínkami stanovenými statutárním městem Most v "Oznámení o vyhlášení výběrového řízení".
  • Výběrová komise může z důvodu prohloubení informací o uchazečích pozvat vybrané uchazeče k osobnímu jednání. K osobnímu jednání nejsou zváni uchazeči, kteří nesplňují podmínky stanovené v "Oznámení o vyhlášení výběrového řízení". Při osobním jednání probíhá zpravidla motivační pohovor, případně znalostní test či test počítačový. Délka pohovoru se pohybuje v časovém rozmezí 15 – 30 minut před stanovenou výběrovou komisí. Při výběrovém řízení se určitě zeptáme na Vaše předchozí pracovní zkušenosti, na Vaši představu o pracovní pozici, na kterou se hlásíte a na Vaši představu o platu. Před výběrovým řízením je vhodné otevřít webové stránky města a obeznámit se se strukturou magistrátu města a seznámit se s náplní činností a s dokumenty odboru, na které je vypsané výběrové řízení. Uchazeč bude mít možnost zeptat se na otázky, které ho zajímají v souvislosti s danou pozicí a chodem magistrátu.
  • Při výběru uchazečů na volná pracovní místa jsou dodržovány principy rovných příležitostí mezi muži a ženami a zachovávány postupy zajišťující rovné zacházení. Magistrát města Mostu uplatňuje nediskriminační přístup při výběru uchazečů o zaměstnání a přijímání zaměstnanců.
  • Po posouzení všech uchazečů doporučuje výběrová komise nejvhodnějšího uchazeče/uchazečku. Do doby ukončení výběrového řízení nejsou uchazeči vyrozumíváni o průběhu výběrového řízení.
  • O průběhu výběrového řízení je zpracována zpráva výběrové komise se seznamem všech uchazečů ve výběrovém řízení a pořadím uchazečů dle hodnocení výběrovou komisí. Ve zprávě doporučuje výběrová komise vedoucí/-mu úřadu nejlépe hodnoceného uchazeče/uchazečku k uzavření pracovního poměru, případně jmenování.
  • Po podpisu zprávy výběrové komise jsou všichni uchazeči informování o výsledku výběrového řízení - vždy písemnou formou.
  • Neúspěšným uchazečům je zároveň oznámen termín, ve kterém si mohou vyzvednout doklady doložené k výběrovému řízení. Doklady jsou vydávány osobně v kanceláři č. 103, 1. patro magistrátu. Nevyzvednuté doklady jsou po uvedeném termínu skartovány.

Uzavření pracovního poměru


Před uzavřením pracovního poměru bude vybraný uchazeč kontaktován personálním oddělením v souvislosti s těmito úkony:
  • vyplnění osobního dotazníku před vznikem pracovního poměru,
  • vyplnění výkazu o vzdělání a odborné praxi,
  • předání žádosti k absolvování vstupní lékařské prohlídky (musí být vyřízená před nástupem do pracovního poměru),
  • budou předány informace o vstupním školení BOZP a PO, případně o absolvování školení řidičů – referentů.

V den nástupu obdrží zaměstnanec Průvodce pro nové zaměstnankyně a zaměstnance, který zaměstnance seznámí s chodem na Magistrátu města Mostu a bude pro nové nástupy pomocníkem v prvních dnech na novém pracovišti. Po celou dobu adaptačního procesu Vám bude k dispozici mentor, který Vás odborně provede adaptačním procesem a zkušební dobou.

Vstupní vzdělávání

Zaměstnanec, který má statut úředníka, je povinen absolvovat vstupní vzdělávání dle zákona o úřednících. Úředník je povinen ukončit vstupní vzdělávání nejdéle do 3 měsíců ode dne vzniku pracovního poměru, resp. ode dne počátku výkonu funkce úředníka. Odpovědný zaměstnanec personálního oddělení zajistí účast na vzdělávání u akreditované vzdělávací instituce.

Ověření zvláštní odborné způsobilosti

Zaměstnanec, který vykonává správní činnosti dle vyhlášky č. 512/2002 Sb., o zvláštní odborné způsobilosti úředníků územních samosprávných celků, je povinen prokázat zvláštní odbornou způsobilost k výkonu správních činností stanovených uvedenou vyhláškou do 18 měsíců od vzniku pracovního poměru, nebo ode dne, kdy začal vykonávat činnost, pro jejíž výkon je prokázání zvláštní odborné způsobilosti předpokladem. Odpovědný zaměstnanec personálního oddělení zajistí účast na vzdělávání u akreditované vzdělávací instituce.

Odměňování zaměstnanců

Zaměstnanci Magistrátu města Mostu jsou odměňováni platem. Základní plat zaměstnance je určen stupnicí platových tarifů, který se skládá z platové třídy a platového stupně, do kterých je zaměstnanec zařazen v souladu s nařízením vlády č. 341/2017 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě (dále jen „nařízení vlády“), příloha č. 1. Stupnice platových tarifů stanovuje 16 platových tříd, kde je zohledňována pracovní náplň zaměstnance a vzdělání. Každá platová třída zahrnuje 12 platových stupňů, do které je zaměstnanec zařazen podle doby započitatelné praxe, kterou doloží.

Další složky platu:

  • osobní příplatek – se přiznává většinou po zkušební době zaměstnanci, který dosahuje dlouhodobě velmi dobrých pracovních výsledků nebo plní mimořádný rozsah pracovních úkolů. Osobní příplatek může být přiznán až do výše 50 % platového tarifu nejvyššího platového stupně v platové třídě, do které je zaměstnanec zařazen,
  • příplatek za vedení – přísluší pouze vedoucímu zaměstnanci a je přiznán ode dne nástupu do funkce,
  • zvláštní příplatek – náleží zaměstnanci dle ust. § 8 nařízení vlády, pokud jsou pracovní podmínky zaměstnance ovlivněny ztěžujícími vlivy.

Magistrát města Mostu nabízí svým zaměstnancům tyto benefity:

  • příspěvek na stravenky,
  • 4 dny zdravotního a sociálního volna „tzv.Sick days“,
  • dar za bezplatné odběry krve, plazmy a kostní dřeně,
  • příspěvek na volnočasové aktivity (po ukončení zkušební doby),
  • příspěvek na ošatné (po ukončení zkušební doby),
  • T – Mobile zaměstnanecký program (po ukončení zkušební doby),
  • příspěvek na penzijní připojištění, anebo životní pojištění pro případ dožití (příspěvek se poskytuje zaměstnanci, který je minimálně 12 měsíců v pracovním poměru),
  • odměny k životnímu nebo pracovnímu jubileu,
  • firemní kultura – pořádání akcí pro zaměstnance (např. vánoční večírek, účast na dračích lodích, dobrovolnictví, benefiční snídaně, akce pro děti zaměstnanců, setkání maminek na MD/RD aj.),
  • akce nebo slevy na vybrané produkty u smluvních partnerů (např. Datart, optika Orange optik, sleva na stravování v hotelu Cascade).

Přejeme Vám úspěch ve výběrovém řízení a těšíme se na setkání s Vámi.
Za aktualizaci zodpovídá: Bc. Hana Smetanová
Vytvořeno / změněno: 23.5.2024 / 23.5.2024

Zařazenočt 23.05.2024 07:05:00
ZdrojMěsto Most
Originálmesto-most.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=9959&id=46430

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.