Jablonecká pečovatelka 2024

Primátor Miloš Vele a náměstkyně pro oblast humanitní Jana Hamplová pozvali 20. května na slavnostní oběd v hotelu Petřín letošní nominantky na titul Jablonecká pečovatelka roku 2024. Titul a drobné dárky si převezmou v městském divadle 17. června v rámci Koncertu proti násilí na seniorech. Letos se diváci mohou těšit na Černobílé písničky s vyprávěním Aleše Cibulky.

Černobílé písničky určitě potěší všechny milovníky filmů pro pamětníky. Program je složený z více než dvaceti filmových šlágrů 30. a 40. let, které zahraje osvědčený ansámbl Blue Star Václava Marka. Průvodcem pořadu je milovník starých českých filmů, autor knih o Nataše Gollové i dalších hvězdách stříbrného plátna, moderátor a spisovatel Aleš Cibulka, který prozradí desítky zajímavostí spojených s kinematografií té doby.

V úvodu Koncertu proti násilí na seniorech předají primátor Miloš Vele a náměstkyně Jana Hamplová ocenění letošním nejlepším pečovatelkám. A my vám je v následujících řádcích představíme.

Centrum pro zdravotně postižené Libereckého kraje, o. p. s.

Kateřina Gadziňski
osobní asistentka

Osobní asistentka Kateřina Gadziňski se od svého nástupu do Centra pro zdravotně postižené LK aktivně zapojovala do činností s klienty a zajímala se o práci. Její nasazení, elán a dobrá nálada je pro klienty vzpruhou. Paní Kateřina je empatická, citlivá a vnáší do domácností klientů trpělivost. Má zkušenost s klienty od dětského až po seniorský věk. U všech je oblíbená, přistupuje k nim s úctou a respektem k jejich věku, bolestem, radostem a steskům. Paní Kateřina původně vystudovala uměleckou školu, její výtvarná tvorba zdobí i prostory organizace, pro kterou před dvěma lety složila hymnu s názvem Potřebným. S přáteli a zaměstnanci pobočky natočila i videoklip. V současné době, kromě plného úvazku, dál studuje. Loni se ze slečny stala paní a vedení organizace jí přeje mnoho osobních i pracovních radostí a úspěchů.

Centrum sociálních služeb Jablonec nad Nisou, p. o.

Romana Brettschneiderová
pečovatelka

Romana Brettschneiderová je velmi zkušená pečovatelka na vysoké profesionální úrovni. Ke své práci přistupuje zodpovědně. Je trpělivá, empatická, nekonfliktní, umí naslouchat a vnímat potřeby a očekávání uživatelů. Jedná se o spolehlivou a skromnou pracovnici, jejíž předností je diskrétnost, porozumění a pochopení. Pro kolektiv je „nepostradatelná“, především pro samostatné rozhodování a každodenní plné nasazení. Její přirozenost, otevřené jednání a přímá komunikace vytváří v pracovním kolektivu atmosféru důvěry. V Centru sociálních služeb Jablonec nad Nisou pracuje od roku 2020. Předtím si už jako sanitářka v nemocnici více všímala křehkých a zranitelných starších lidí. I proto se pak rozhodla najít práci v sociálních službách se zaměřením na seniory.

Diakonie ČCE – středisko v Jablonci nad Nisou

Denisa Matulíková
pečovatelka

Denisa Matulíková je v Diakonii Českobratrské církve evangelické – středisku v Jablonci nad Nisou historicky nejmladší kolegyní. Nastoupila hned po absolvování střední zdravotnické školy, oboru sociální činnost, měla tedy dostatek odborných teoretických i praktických znalostí. Velmi dobře a rychle se zaučila v prvním zaměstnání i sžila s kolektivem. Kromě toho je paní Denisa velmi bystrá, komunikativní, spolehlivá, upřímná a umí věci řešit otevřeně. Má milou a veselou povahu, je přátelská a do pracovního týmu vnesla spoustu pozitivní energie a optimismu. Má hezký vztah k lidem, umí jim naslouchat, být tu pro ně, jedná se všemi s respektem, úctou a laskavě.

Domov důchodců Jablonecké Paseky, p. o.

Helena Hornová
pracovník v přímé obslužné péči

Helena Hornová je dlouholetá zkušená pracovnice Domova důchodců Jablonecké Paseky, p. o. Do své péče o klienty vnáší klid a profesionalitu. Obětavost, ochota, slušnost, cit pro vnímání potřeb druhých, zodpovědnost, svědomitost, loajalita ke kolegům i zaměstnavateli jsou definicí kvalit paní Heleny. Před 22 lety se do domova hlásila na úplně jinou pozici. Souhra okolností ji však nabídla možnost zjistit, že se v práci s lidmi v pomáhající profesi bude cítit velmi dobře. Paní Helena každý den vytváří příjemnou a pohodovou atmosféru. Klientům domova pomáhá a podporuje je, aby se cítili co nejlépe a bezpečně. Je přesvědčená, že jejich životní příběhy, síla a vyrovnání s nelehkým osudem ovlivňují i její pohled na život.

Domov seniorů U Přehrady, z. s.

Marcela Samešová
pečovatelka

Paní Marcela Samešová je nenahraditelnou součástí týmu s lidským a empatickým přístupem ke klientům, u kterých je oblíbená pro svoji přátelskou, vstřícnou a klidnou povahu. Paní Marcela má zodpovědný přístup k práci, je schopná se rozvíjet a učit novým věcem. Děje se tak i při přímé péči a psychické podpoře klientů. Ráda si s nimi povídá o jejich životě, co prožili, co je baví a mají rádi. Těší se na jejich úsměv a moudra. Když hledala zaměstnání, dbala hlavně na to, aby v práci viděla smysl a byla potřebná pro ostatní. To se jí v Domově seniorů U Přehrady podařilo.

Hospic sv. Zdislavy, o. p. s.

Jiřina Radoušová
pečovatelka v terénní odlehčovací službě

Jiřina Radoušová se do Hospice sv. Zdislavy přišla před osmi lety ucházet o místo pečovatelky. Již tehdy vedení organizace upoutala milým vystupováním a hezkým uklidňujícím hlasem. Paní Jiřina je spolehlivá a laskavá, kreativní, soucitná, všímavá a schopná se přizpůsobit mentalitě klienta i jeho rodiny. Mezi kolegy je velmi oblíbená. Jiřina patří mezi „držáky“ pečovatelského týmu. U klientů se snaží vnímat i sama sebe. Uvědomuje si svůj vlastní život, zdraví a skutečné hodnoty. Často vzpomíná na klienty, kteří byli stateční, plní lásky a pokory.

Rodina24

Blanka Mätzeltová
osobní asistetka

Blanka Mätzeltová, osobní asistentka Rodiny24, působí v organizaci již sedm let. Je velmi pečlivá a soustředěná na svou práci. Poskytla již mnoho potřebné pomoci. Vždy se zaměřuje na individuální potřeby každého klienta, respektuje jejich přání a podporuje je v samostatnosti. Náročné situace řeší vždy s ohledem na lidskou důstojnost a přirozeně vytváří příjemnou atmosféru pro průběh osobních asistencí. Mnoho klientů se jí s důvěrou svěřuje se svými přáními. Zároveň je velmi kolegiální a vždy se ráda podělí s ostatními o zkušenosti ze své několikaleté praxe. Smysluplnost své práce vidí v tom, že podporuje a pomáhá klientům s tím, co už sami nezvládají.

(red)


Zařazenost 22.05.2024 18:05:00
ZdrojJablonec nad Nisou
Originálmestojablonec.cz/redakce/index.php?lanG=cs&slozka=42700&clanek=42910

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.