Energetici podpořili nákupem kytiček sbírku proti rakovině

21. 5. 2024

Udržitelný rozvoj a ESG Jaderné elektrárny Provoz JE Dukovany

Energetici podpořili nákupem kytiček sbírku proti rakovině

Stovky žlutých kvítků měsíčku lékařského se podařilo v uplynulých dnech prodat v JE Dukovany a přispět tak do celonárodní sbírky pro boj s rakovinou. Každoročním cílem sbírky, kterou pořádá Liga proti rakovině, je zvýšit informovanost o této nemoci a také získat prostředky na nádorovou prevenci, zlepšení kvality života onkologických pacientů, podporu výuky, výzkumu a vybavení onkologických center.

V dukovanské elektrárně mohli od 15. do 19. května zakoupit kytičky v kantýně nebo informačním centru. Příspěvky zaměstnanců, ale i dodavatelů ČEZ a veřejnosti byly daleko nad doporučenou částkou za kytičku, která byla stanovena na výši 20 korun. Mnozí využívali možnost bezhotovostního převodu díky QR kódu.

Na pár dnů se elektrárna Dukovany ještě víc rozzářila lidmi, kteří nosili hrdě žlutou kytičku měsíčku lékařského na svém oblečení.

Hlavní téma letošní sbírky, do které se připojily i obě jaderné elektrárny Dukovany a Temelín, byla prevence rakoviny prsu. „Diagnózu zhoubný nádor prsu ročně v České republice vyslechne více než 7000 žen. Přestože díky stále lepším novým diagnostickým i léčebným postupům úmrtnost klesá, jsou nádory prsu u žen druhou nejčastější příčinou smrti mezi onkologickými onemocněními. Vedle screeningu rakoviny prsu chceme upozornit na nabídku dalších screeningových programů, které mnoho lidí stále ještě nevyužívá,“ říká Michaela Fridrichová, předsedkyně Ligy proti rakovině.

Dva plné vaky předali energetici České poště, která sečte finance a pošle organizátorům k dalším využití. Na sbírkový účet Českého dne proti rakovině 6500065/0300 je možné přispívat až do 30. listopadu 2024.

Skupina ČEZ a její elektrárny v regionech naplňují společenskou odpovědnost do posledního puntíku. Dlouhodobě podporují neziskové organizace ve svém okolí, a to jak finančně, tak také prostřednictvím podpory jejich zaměstnanců. Již tradičními se staly různé charitativní sbírkové akce či velikonoční a vánoční trhy, při kterých organizace nabízí své výrobky. Neméně významná je přímá pomoc při tzv. dobrovolnických dnech, které ČEZ pro své zaměstnance organizuje i v regionu JE Dukovany. Dalším významným prvkem pomoci se staly tzv. „charitativní snídaně“, při kterých si zaměstnanci elektráren zakupují produkty chráněných pracovišť regionu. Nově do této „sbírky“ CSR aktivit přibyla i sbírka Ligy proti rakovině pro boj se zákeřným onemocněním.

Jiří Bezděk , mluvčí ČEZ, Jaderná elektrárna Dukovany


Zařazenoút 21.05.2024 11:05:00
ZdrojČEZ - Tiskové zprávy
Originálcez.cz/cs/pro-media/tiskove-zpravy/energetici-podporili-nakupem-kyticek-sbirku-proti-rakovine-191472

Související témata

Nadační fond proti korupci
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.