Závod míru uzavře Hlavní náměstí


Cyklistické hvězdy budoucnosti se představí ve čtvrtek 30. května na Hlavním náměstí, kdy zde bude v 13.00 hodin startovat první etapa Závodu míru do 23 let. Závod je součástí Poháru národů, který patří do nejvyšší světové kategorie závodníků do 23 let a jehož součástí je například i francouzský Tour de ľA venir. Letošního tour se účastní 22 týmů nejen z Evropy, ale také z Mexika, Izraele nebo Kazachstánu.

Pořadatelé, jezdci a jejich týmy se začnou sjíždět do Krnova ve čtvrtek 30. května dopoledne. Příznivci cyklistiky je najdou na Hlavním náměstí, kde představením týmů v 11.30 hodin začne doprovodný program. „Slavnostní zahájení letošního ročníku Závodu míru, včetně vlajkového ceremoniálu, se uskuteční ve 12.30 hodin, o půl hodiny později se závodníci vydají na trať dlouhou 123 kilometrů přes Brantice, Zátor, Lichnov, Svobodné Heřmanice, Litultovice, Kružberk, Vítkov, Fulnek, Skřipov, Kyjovice, Pustou Polom a Raduň do Opavy, kam přijedou v čase od 16.00 do 16.20 hodin,“ uvádí pořadatelé ze spolku Závod míru.

Uspořádání tak velké akce v centru města se neobejde bez dopravních omezení. Už ve středu 29. května odpoledne dojde k vyklizení ploch na Hlavním náměstí tím, že od 18.00 hodin bude platit zákaz stání nejen na Hlavním náměstí, ale také v Hobzíkově ulici a podél komunikace v úseku od křižovatky náměstí Minoritů se Soukenickou ulicí po Hlavní náměstí. V platnosti bude do čtvrtka 30. května do 16.00 hodin. Úplná uzavírka Hlavního náměstí, která se bude týkat všech vozidel mimo integrovaného záchranného systému a těch, která budou mít povolení pořadatele, nastane ve čtvrtek 30. května v 6.00 hodin a potrvá do 16.00 hodin stejného dne. Značky zákazu vjezdu budou umístěny u příjezdu na Hlavní náměstí z ulice Sv. Ducha, uzavřena bude komunikace na náměstí Minoritů od křižovatky se Soukenickou ulicí po Hlavní náměstí, zákaz vjezdu bude také do pěší zóny ve směru od Slezského domova.

Závod míru má celkem čtyři etapy. Druhá etapa z Uničova do Rýmařova má 117 km. Klíčový den čeká na cyklisty v sobotu 1. června, neboť pojedou z Bruntálu na Dlouhé Stráně a na necelých 100 kilometrech nastoupají 2 156 výškových metrů. Finále ze Šumperka do Jeseníku se pojede v neděli 2. června a bude dlouhé 126 km s převýšením 2 223 metrů. Celkově cyklisté zdolají 468 kilometrů a 7 981 výškových metrů. Více informací najdete a sledovat průběh závodu můžete na webu zavodmiru.com .

Hlavní náměstí - vyklízení ploch, 29. 5. od 18.00 do 30. 5. do 16.00 (pdf)

Hlavní náměstí - úplná uzavírka, 30. 5. od 6.00 do 16.00 (pdf)

plakát Závod míru 1. etapa

Zodpovídá: Ing. Dita Círová
Vytvořeno / změněno: 20.5.2024 / 29.5.2024

Zařazenost 29.05.2024 10:05:00
ZdrojKrnov
Originálkrnov.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=7455&id=48012

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.