Schůze Rady města Mostu 16. 5. 2024


Nový dotační program Správce domu-preventista

Spuštěn bude 18. června 2024 nový dotační program na podporu pilotního projektu „Správce domu-preventista“ v sociálně vyloučených lokalitách v Mostě. Jedná se o lokality Stovky (bloky 89-100), M. G. Dobnera (bloky 383-386), U Věžových domů (bloky 374-377), Javorová (blok 525), K. H. Borovského (blok 518). Cílem tohoto dotačního projektu je zvýšit bezpečnost v bytových domech a jejich okolí, zamezit poškozování bytových domů a další. Žádost o dotaci musí předložit společenství vlastníků jednotek nebo bytová družstva. Celkový objem finančních prostředků je 2 miliony Kč.

Finanční benefit pro další novorozeňata

Dalším 12 žadatelům byl schválen finanční bonus při narození dítěte. Letos již bylo podpořeno 63 žádostí celkovou částkou 945 tisíc Kč. V rozpočtu města jsou na Program podpora při narození dítěte vyčleněny 4 miliony Kč.

Rekonstrukce propustku na Žatecké

Propustek pod komunikací v Žatecké projde opravou. Náklady na rekonstrukci vyjdou na 8,8 milionu Kč bez DPH. Práce na rekonstrukci začnou v srpnu a potrvají 16 týdnů.

Dětské skupiny v Hutnické

Město Most navyšuje kapacity dalších mateřských škol. Ve školce Hutnická bude rozšířena kapacita o dvě dětské skupiny, tj. celkem 31 dětí. Jedna vznikne úpravou stávající třídy jeslí a druhá novou nástavbou. Tato kapacita je plánovaná pro školní rok 2025/2026. Celkové náklady na rekonstrukci školky činí 13 milionů Kč bez DPH. Město usiluje o získání dotace z výzvy Národního plánu obnovy vyhlášeného Ministerstvem práce a sociálních věcí České republiky na budování dětských skupin.

Rekonstrukce dětských hřišť v mateřinkách

Rekonstruovat se budou dětská hřiště v mateřince Komořanská a J. Kříže. Jedná se o zřízení multifunkčních interaktivních ploch ve venkovních prostorách zahrad školek za 1,3 milionu Kč bez DPH. Instalovat se budou pružné polyuretanové povrchy s integrovanými grafickými prvky, které nabízejí aktivní pohybové cvičení pro žáky mateřských škol.

Ochrana před požárem v domově pro seniory

V Domově pro seniory v Barvířské ulici bude nainstalována elektronická požární signalizace pro zvýšení bezpečnosti obyvatel domova. Náklady vyjdou na 4,4 milionu Kč bez DPH. Město Most na tuto investiční akci získalo dotaci ve výši 2,5 milionu Kč.

Nové označníky na zastávkách MHD

Vyměněny budou zastaralé označníky na některých autobusových zastávkách MHD. Konkrétně se jedná o zastávky Krym (v obou směrech), Zahražany (směr Pod Resslem) a dále pak zastávky Okresní soud (směr OD PRIOR) a Jezero Most. Důvodem je jejich zastaralost a již neplní svou původní funkci, a to nejen z hlediska zajištění komfortu pro cestující, ale i pro plynulý provoz při nástupu cestujících do jednotlivých autobusů MHD. Náklady na dodávku označníků vyjdou na 700 tisíc Kč bez DPH.

Nízkoprahové zařízení se přestěhuje na třídu Budovatelů

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež do 26 let ze sociálně vyloučených lokalit se přestěhuje do nových prostor na třídu Budovatelů č. p. 2406. Stavební práce na vybudování volnočasového centra vyjdou na 3,9 milionu Kč bez DPH. Práce začnou v červnu a potrvají 8 týdnů.

Podpora řádného označování provozoven

Mostečtí podnikatelé mohou získat peníze na výměnu stávajícího reklamního označení na svých provozovnách v maximální výši 25 tisíc Kč. Cílem je kultivovat veřejný prostor, ne reklamu zakázat.

Veřejné zakázky…

  • Vyhlášena bude veřejná zakázka na kompletní výměnu původních výplní v obvodových stěnách objektu zimního stadionu včetně parapetů za více než 4,1 milionu Kč. Nová okna budou plastová s izolačním trojsklem.
  • Vyhlášena bude veřejná zakázka na dodávku 79 počítačů, 14 monitorů a 34 notebooků včetně příslušenství, záruky a záručního servisu pro Městskou správu sociálních služeb Most. Předpokládaná hodnota veřejné zakázky činí 3,2 milionu Kč bez DPH.
  • Radní schválili přímé zadání na dodání a montáž zařízení pro odsávání truhlářské dílny v Městském divadle Most společnosti FELDER Group CZ s. r. o. za nabídkovou cenu 573.077,53 Kč bez DPH.
  • Vyhlášena bude veřejná zakázka na rekonstrukci správní budovy ředitelství – zateplení Správy městských lesů Most. Důvodem je snížení energetické náročnosti objektu. Předpokládaná hodnota veřejné zakázky činí 3,6 milionu Kč bez DPH.
  • Dodávky polopodzemních a podzemních kontejnerů na tříděný a komunální odpad pro technické služby zajistí společnost REFLEX Zlín, spol. s. r. o.

Z ostatních bodů jednání …

  • Radní schválili realizaci školního participativního rozpočtu na 7. ZŠ ve školním roce 2023/2024. V předchozích letech tento projekt proběhl na 11. ZŠ, 4. ZŠ, 18. ZŠ a 10. ZŠ.

  • Radní projednali body komise hospodaření s městským majetkem, komise energetické a komise pro prevenci kriminality.
Za aktualizaci zodpovídá: Bc. Klára Vydrová
Vytvořeno / změněno: 17.5.2024 / 17.5.2024

Zařazenopá 24.05.2024 08:05:00
ZdrojMěsto Most
Originálmesto-most.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=9959&id=46416
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.