Události řešené MP PV z týdne 20/2024

Události řešené MP PV z týdne 20/2024

11. 5. 2024
Šarvátka u vozidla. Ve večerních hodinách bylo přijato telefonické oznámení o osobě, která bouchá do vozidla a snaží se dostat dovnitř. Strážníci při příjezdu na místo spatřili muže, který na parkovišti napadal ženu, několika údery do hlavy. Hlídka dvojici ihned zkontaktovala a dalšímu napadání zabránila. Dle zjištěných skutečností vyšlo najevo, že dvojice spolu nějakou dobu žije. Fyzickému napadení předcházelo to, že muž svojí partnerku nechtěl pustit do vozidla, které společně užívají. Dotyčná se snažila za mužem do auta za každou cenu dostat. Pětapadesátiletého muže její počínání rozčílilo natolik, že svojí o rok starší přítelkyni napadl fyzicky. Viditelné zranění žena neměla a lékařskou pomoc nepožadovala. K poškození vozidla nedošlo. Přestupek proti občanskému soužití, ze kterého je muž podezřelý, projedná příslušný správní orgán.

12. 5. 2024
Rozměrný odpad patří do sběrného dvora a ne ke kontejnerům. V podvečer se na linku 156 obrátil svědek s tím, že viděl muže, který z dodávky vyskládal větší množství odpadu vedle kontejneru. Strážníci na místě událost potvrdili. U nádob na třídění odpad se nacházely staré pneumatiky, poškozený snowboard a igelitový pytel s odpadem. Dle zjištěných poznatků od oznamovatele se strážníkům podařilo zkontaktovat muže, který se měl protiprávního jednání dopustit. Dotyčný se zanedlouho vrátil zpět na místo a na výzvu strážníků veškerý odpad odklidil. Protiprávní jednání čtyřiadvacetiletého muže projedná příslušný správní orgán.

Uložený odpad 1.jpg, obrázek se otevře v novém okně Uložený odpad.jpg, obrázek se otevře v novém okně

14. 5. 2024
V odpoledních hodinách byli strážníci přivoláni k řešení neoprávněného stání na vyhrazeném parkovišti. Na místě bylo od oznamovatelky zjištěno, že chtěla upozornit řidiče, který zaparkoval na jejím vyhrazeném parkovišti, aby tam neparkoval. Na to jí muž začal slovně napadat a urážet. I přes její výtky své vozidlo na místě ponechal a šel do nedalekého baru. Při fotodokumentaci dopravního přestupku se k vozidlu dostavil řidič, ve kterém strážníci zjistili jednašedesátiletého muže. Dotyčný i před strážníky oznamovatelku slovně urážel. Svým jednáním je tak důvodně podezřelý z přestupku proti zákonu o provozu na pozemních komunikacích a také přestupku proti občanskému soužití. Veškeré protiprávní jednání jednašedesátiletého muže projedná příslušný správní orgán.

Za dobrotu na žebrotu.“ V podvečer strážníky v centru města zkontaktoval sedmatřicetiletý muž a uvedl, že byl fyzicky napaden svým známým, kterému utekl a on jej pronásleduje. Druhý muž se k hlídce zanedlouho přihlásil také. Strážníci od obou mužů zjistili, že příčinou potyčky byla nevrácená finanční půjčka ve výši 1200 Kč. Sedmatřicetiletý muž si od pětačtyřicetiletého kamaráda půjčil peníze a částku mu doposud nevrátil. Proto staršímu muži došla trpělivost a dlužníka fyzicky napadl. V přítomnosti hlídky se oba muži uklidnili a vzájemně se domluvili. Do půl hodiny byla dlužná částka uhrazena. Pětačtyřicetiletý muž je svým jednáním podezřelý z přestupku proti občanskému soužití. Celou záležitost projedná příslušný správní orgán.

15. 5. 2024
Odchyt sovy. Ve večerních hodinách bylo přijato telefonické oznámení o nálezu mladé sovy v parku v Kolářových sadech. Strážníci mládě sovy odchytili a převezli na služebnu. Následující den byla předána do záchranné stanice volně žijících živočichů v Němčicích nad Hanou.

IMG_20240516_065858.jpg, obrázek se otevře v novém okně

16. 5. 2024
Strážníci pomohli seniorovi. Půl hodiny před polednem vyjížděli strážníci prověřit oznámení, které se týkalo ležící osoby na zemi. V uvedené lokalitě strážníci zjistili dvaašedesátiletého muže se zdravotními komplikacemi. Dotyčný uvedl, že se mu zatočila hlava a upadl na zem. Viditelné zranění neměl. Vzhledem ke zjištěným skutečnostem o zdravotním stavu byla na místo přivolána ZZS. Do příjezdu sanitky strážníci muži poskytli nezbytnou první pomoc. Přivolaný lékař rozhodl o převozu muže do nemocnice k odbornému vyšetření.

17. 5. 2024
Porušil vyhlášku. Krátce před devátou hodinou ranní si strážníci při kontrolní činnosti a dohledu na dodržování veřejného pořádku povšimli muže konzumujícího alkohol v blízkosti Domu služeb na Olomoucké ulici, kde to zakazuje obecně závazná vyhláška města Prostějova. Muž si byl vědom toho, že se nachází na místě, kde je konzumace alkoholu zakázána a své protiprávní jednání odmítal se strážníky řešit. Rozpitá lahev piva mu byla hlídkou odebrána. Celou záležitost projedná příslušný správní orgán. Za porušení vyhlášky města hrozí muži pokuta do 100.000 Kč.

Tereza Greplová – MP PV



Zařazenopá 17.05.2024 15:05:00
ZdrojProstějov
Originálprostejov.eu/cs/samosprava/mestska-policie/udalosti-z-uplynuleho-tydne/udalosti-resene-mp-pv-z-tydne...

Související témata

Povinné ručení
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.