Dotaz týkající se technoparty ve Stránském v roce 2023

Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dotaz týkající se technoparty ve Stránském v roce 2023

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb.

Žádost zněla:

Dne 6.8.2023 jsem na podatelnu Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje odesílal dotaz v režimu informačního zákona 106/1999, kde jsem chtěl vědět, proč policie neukončila technoparty konanou ve Stránském mimo jiné v době od 30.6.2023 do 3.7.2023.

Dne 10. srpna 2023 mi byla doručena odpověď Č. j. ……., kde je konstatováno, že body 1-3 byly vyhodnoceny nikoli jako dotazy, ale jako upozornění na nečinnost policejního orgánu:

zaslání, ale také co do obsahu. Body 1) až 3), kterým předcházel další text, jsme vyhodnotili jako upozornění na nečinnost policejního orgánu, kdy toto nelze vyřídit v režimu InfZ a tato část spolu s dalšími informacemi obsaženými ve Vašem dokumentu bude postoupena na obor vnitřní kontroly krajského ředitelství k dalšímu opatření.

Žádám tímto o poskytnutí informací, jaká opatření byla na základě tohoto mého upozornění přijata. “.

Odpověď zněla:

„Vaši žádost jsme posoudili dle InfZ, přičemž Vám sdělujeme následující. Postoupená část dokumentu vyhodnocená jako upozornění na nečinnost policejního orgánu, o níž ve své žádosti hovoříte, byla odborem vnitřní kontroly krajského ředitelství zaevidována pod č. j. …... O výsledku prošetření uvedeného upozornění jste byl následně vyrozuměn dokumentem č. j. …. ze dne 18. 8. 2023, který Vám byl téhož dne zaslán prostřednictvím datové schránky.

V souladu s ustanovením § 3 odst. 3 InfZ se informací rozumí jakýkoliv obsah nebo jeho část v jakékoliv podobě zaznamenaný na jakémkoliv nosiči. Limitem pro poskytování informací je však skutečnost, zda povinný subjekt má povinnost danou informací disponovat. Povinný subjekt je totiž povinen poskytovat pouze ty informace, které se vztahují k jeho působnosti, a které má nebo by měl mít k dispozici. Vzhledem k ustanovení § 2 odst. 4 InfZ se povinnost poskytovat informace netýká mj. dotazů na názory či vytváření nových informací. S ohledem na to Vám lze jakožto jedinou zaznamenanou informaci k dané věci poskytnout pouze výše uvedené vyrozumění odboru vnitřní kontroly krajského ředitelství. Jinými zaznamenanými informacemi ohledně přijatých opatření nedisponujeme, což souvisí s tím, že v rámci šetření Vašeho upozornění, jak vyplývá z předmětného dokumentu „ byla činnost policie vyhodnocena jako přiměřená a v souladu se zákonnými ustanoveními, v souladu se stanoviskem Odboru bezpečnostní politiky Ministerstva vnitra ČR k postupu Policie ČR při konání akce typu technoparty“.

Jelikož se jedná o dokument, který Vám byl již dříve poskytnut, nebylo nutno přistoupit k jeho anonymizaci v intencích InfZ.

Vzhledem k předmětu Vaší žádosti a k limitům poskytování informací dle InfZ, se lze s případnými dalšími dotazy ve vztahu k dané věci obracet mimo režim InfZ na původce tohoto dokumentu, tedy odbor vnitřní kontroly Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje. U tohoto organizačního článku jsou ve spise č. j. …… zaevidovány dokumenty, které jste zaslal dne 13. 5. 2024 na e-mail ředitele krajského ředitelství, a které se svým obsahem týkaly této stejné věci.“.

vytisknout e-mailem X Corp. Facebook


Zařazenopá 17.05.2024 10:05:00
ZdrojPolicie
Originálpolicie.cz/clanek/dotaz-tykajici-se-technoparty-ve-stranskem-v-roce-2023.aspx

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.