Žádost o poskytnutí písemného stanoviska

Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Žádost o poskytnutí písemného stanoviska

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb.

Žádost zněla:

„Žádám Vás o poskytnutí písemného stanoviska příslušného orgánu policie ve smyslu § 77 odst. 2 zákona č. 361/2000 Sb., o silničním provozu ke stanovení přechodné úpravy provozu na pozemních komunikacích souvisejících s konáním Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 – konkrétně v městě Ostrava, a to na ulicích Závodní, Zkrácená. Věšínova, Mařákova spadající pod Ostravu-Zábřeh.“.

Povinný subjekt Vaši žádost posoudil v souladu se zákonem č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím (dále jen „InfZ“) a uvádí, že v režimu InfZ jsou podle jeho § 3 odst. 3 poskytovány informace, které jsou určitým způsobem zaznamenané. Podle § 2 odst. 4 InfZ se tento zákon mimo jiné nepoužije na vytváření nových informací.

Z obsahu Vaší žádosti je zřejmé, že je Váš dotaz zaměřen na část procesního postupu, kterým se stanovuje místní a přechodná úprava provozu na pozemních komunikacích podle § 77 zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (dále jen „zákon o silničním provozu), a to ve vztahu k Policii České republiky, jak uvádíte „příslušného orgánu policie“. V úvodu je potřeba zdůraznit, že Vámi uvedené „písemné stanovisko“ bylo podle § 77 odst. 2 zákona o silničním provozu po příslušném policejním orgánu vyžadováno pouze do 30. 12. 2015. Novelou zákona o silničním provozu (zákonem č. 268/2015 Sb.) došlo ke změně procesního postupu při stanovení místní a přechodné úpravy provozu na pozemních komunikacích a Policie České republiky je v tomto procesu dotčeným orgánem ve smyslu § 172 správního řádu, podle kterého se návrh opatření obecné povahy projedná s dotčenými orgány. Podle § 77 odst. 3 zákona o silničním provozu projedná návrh stanovení místní nebo přechodné úpravy provozu na pozemních komunikacích příslušný správní orgán s dotčenými orgány. Nevyjádří-li se dotčený orgán do 30 dnů ode dne doručení návrhu stanovení, má se za to, že s návrhem stanovení souhlasí.

Z vyjádření dopravního inspektorátu Ostrava Městského ředitelství policie Ostrava (dále jen „DI Ostrava“) k Vašemu požadavku vyplývá, že tímto způsobem bylo také projednáno dne 21. 3. 2024 přechodné dopravní značení pro konání Mistrovství světa v ledním hokeji 2024, a to v rámci jednání komise „Organizace a řízení dopravy“. Této komise se účastnili mimo jiné zástupci Magistrátu města Ostravy - odboru dopravy (příslušný správní orgán), a za Policii České republiky (dotčený orgán) policisté DI Ostrava. Přechodné dopravní značení bylo řádně projednáno a ze strany DI Ostrava byl vysloven souhlas s návrhem. Tento souhlas byl dán formou razítka s písemným uvedením jednotlivých ustanovení zákona přímo na předloženou výkresovou dokumentaci. Jedná se o ustanovení § 77 odst. 2 písm. b) a § 78 odst. 3 zákona o silničním provozu. Současně byl vydán souhlas i se zvláštním užíváním pozemní komunikace podle § 24 odst. 2 písm. d) a § 25 odst. 6 písm. d) zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích.

Závěrem uvádíme, že kompletní výkresovou dokumentaci předává žadatel, v tomto případě ......, přímo příslušnému správnímu orgánu, tedy Magistrátu města Ostravy - odboru dopravy, který v dané věci vydává rozhodnutí neboli stanovení přechodného dopravního značení.

Oslovený povinný subjekt disponuje pouze fotografickým záznamem předmětné výkresové dokumentace oražené předmětným razítkem se souhlasem, které bylo následně ručně vyplněno. Tento soubor ve formátu „jpg“ Vám zasíláme v příloze.

vytisknout e-mailem X Corp. Facebook


Zařazenopá 17.05.2024 10:05:00
ZdrojPolicie
Originálpolicie.cz/clanek/zadost-o-poskytnuti-pisemneho-stanoviska.aspx

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.