Úspěšné projekty podpořené z fondů EU otevřou dveře návštěvníkům

Úspěšné projekty podpořené z fondů EU otevřou dveře návštěvníkům

Úspěšné projekty podpořené z fondů EU otevřou dveře návštěvníkům

16. 5. 2024

Nenechte si ujít zajímavý víkendový den s pardubickými hasiči, ponořte se do historie severočeské metropole, zažijte v Roztokách dobu kamennou na vlastní kůži nebo se přijďte podívat, jak se v Dalešicích vaří pivo! Již osmým rokem připravuje Ministerstvo pro místní rozvoj oblíbené akce – Dny otevřených dveří na projektech podpořených z fondů EU. Během poutavých prohlídek a tematického programu připraveného pro malé i velké budou návštěvníci moci znovuobjevit další čtyři místa v regionech naší země.

„Prostředky z evropských fondů nám už 20 let pomáhají zachovávat kulturní dědictví, rozvíjet společenský potenciál naší země, a obohacují tak jednoho každého z nás. Přijďte se na vlastní oči přesvědčit, jak smysluplné a přínosné jsou evropské projekty právě ve vašem kraji,“ zve Stanislav Schneidr, vrchní ředitel sekce koordinace evropských fondů, mezinárodních vztahů a cestovního ruchu.

Poslední květnová sobota zahájí letošní Dny otevřených dveří na projektu Centrální hasičské stanice v Pardubicích, kde zájemce čeká nejen prohlídka areálu a vystavená záchranářská technika, ale také bohatý doprovodný program s praktickými ukázkami dovedností hasičského sboru.

V polovině června se veřejnosti otevřou prostory Muzea města Ústí nad Labem patřícího kvalitou a rozsahem svých sbírek mezi nejvýznamnější muzejní instituce v České republice. Komentované prohlídky návštěvníkům odkryjí barvitou historii muzea i neorenesanční budovy, ve které sídlí.

Následující víkend se ocitneme v mladší době kamenné – v prostorách multimediální archeologické expozice Archevita. Tato pobočka muzea v Roztokách umožňuje díky moderním technologiím zažít dějiny všemi smysly.

Jarní sérii Dnů otevřených dveří ukončíme v pivovaru Dalešice, místu známému z filmových Postřižin. Místní tradici výroby piva zájemcům představí multimediální prohlídka historické části pivovaru, novodobou výrobu pak přiblíží komentovaná prohlídka moderní varny.

Účast na Dnech otevřených dveří je zdarma, nicméně na některé prohlídky v rámci dne je nutné se kvůli omezené kapacitě registrovat předem. Bližší informace o jednotlivých událostech naleznete níže:
Datum Název akce Více informací
25. 5. 2024 Den otevřených dveří na Centrální hasičské stanici Pardubice zde
15. 6. 2024 Den otevřených dveří v archeologické expozici Archevita zde
22. 6. 2024 Den otevřených dveří v Muzeu města Ústí nad Labem zde
23. 6. 2024 Den otevřených dveří v pivovaru Dalešice zde

Nehodí se vám termíny Dnů otevřených dveří? Vyberte si na našich webových stránkách www.dotaceEU.cz ze široké nabídky akcí pro veřejnost, na kterých je možné se seznámit nejen s přínosy fondů EU. Nebo si raději své výlety organizujete sami? Pak se nechte inspirovat našimi tipy na výlety roztříděnými ve 14 regionálních mapách. Pokud třeba nemáte čas či možnost cestovat, nahlédněte do sekce Česko netradičně a z pohodlí domova se podívejte na videa z míst, která se díky evropské pomoci proměnila k lepšímu.
 Úspěšné projekty podpořené z fondů EU otevřou dveře návštěvníkům

Zařazenočt 16.05.2024 11:05:00
ZdrojMMR
Originálmmr.gov.cz/cs/ostatni/web/novinky/uspesne-projekty-podporene-z-fondu-eu-otevrou-dver
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.