Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

Úsporu elektrické energie až o 90 % přinese městu Litoměřice projekt „Obnova soustavy veřejného osvětlení Litoměřice“, na jehož první etapu obdrželo dotaci. V rámci ní bude vyměněno 754 kusů stávajících svítidel za svítidla nová s LED světelnými zdroji. Projekt je realizován z Národního plánu obnovy za podpory Ministerstva průmyslu a obchodu a finanční podpory Evropské unie. Celková výše přiznané dotace je 8 041 133,- Kč, město se bude podílet částkou 361 195,- Kč.

Montážní práce nového osvětlení a následné revize, funkční zkoušky a měření osvětlení začnou 20. května a skončí zhruba na konci června. „V této souvislosti mohou vzniknout krátkodobá omezení v užívání komunikací a veřejných ploch z důvodu zajištění bezpečnosti osob a majetku. Prosíme občany, aby pro ulehčení v době montáže tyto plochy uvolnili,“ vyzývá Tereza Vejlupková, projektová manažerka Odboru územního rozvoje MěÚ Litoměřice.

Veřejné osvětlení bude v rámci 1. etapy měněno v následujících ulicích: Michalovická, Družstevní, Stránského, Mrázova, Mariánská, Švermova, České armády, Mládežnická, Liškova, Odboje, Kamýcká, Dobrovského, Šafaříkova, Elišky Krásnohorské, Štursova, Kosmonautů, Odboje, Werichova, Horova, Mánesova, U Katovny, Stavbařů, Kamýcká, 28. října, Erbenova, Pokratická, Revoluční, Turistická cesta, U Lávky, Havlíčkova, Kořenského, Nezvalova, Marie Majerové, Březinova cesta, Smetanova, Kollárova, Čelakovského, Svojsíkova, Daliborova, Žižkova, Osvobození, Boženy Němcové, Čechova, Bratří Čapků, Daliborova, Svojsíkova, Tylova, Eliášova, Osvobození, Žižkova, Fügnerova, Sládkova, Rooseveltova, Veitova, Pražská, Na Valech, Jungmannova, Krátká, Baarova, Daliborova, Hálkova, Jiřího z Poděbrad, Alšova, Chelčického, Bratří Mrštíků, Růžovka, Dvořákova, Masarykova, Vojtěšské náměstí, Komenského, Tolstého, Turgeněvova, Šaldova, Třebízského, Resslova, Tylova, Palackého, Osvobození, Liberecká a Teplická.

Výměna stávajících svítidel za nové „LEDky“ se bude postupně týkat i dalších lokalit ve městě. Projekt je totiž rozdělen na tři etapy. Na druhou již město podalo žádost o dotaci. Pokud se dotace na všechny etapy podaří získat, kompletní výměna svítidel by měla skončit v roce 2025. V loňském roce zaplatilo město Litoměřice za provoz veřejného osvětlení 8 754 440,- Kč.

logo EU NPO MPO


Zařazenočt 16.05.2024 10:05:00
ZdrojLitoměřice
Originállitomerice.cz/aktuality/obnova-verejneho-osvetleni-prinese-vyraznou-usporu
KategorieAktuality
Autorwebmaster@litomerice.cz (Radim Tuček)

Související témata

Litoměřice | Úspora energie | Zelená úsporám
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.