Valmez chystá nový volnočasový areál se skateparkem

Městský pozemek mezi vlakovým nádražím a obchodním domem Kaufland se v horizontu nejbližších let výrazně promění. Radnice totiž letos nechá zpracovat projektovou studii nazvanou Volnočasový areál Křižanova pila, který počítá se vznikem nového skateparku, překážek pro freestyle sporty či zázemí pro maminky s dětmi.

Valašské Meziříčí má k dispozici ideovou urbanisticko-architektonickou studii autorů Miroslava Molla, Jiřího Příhody a Soni Stromšíkové, která řeší využití městských pozemků v areálu bývalé Křižanovy pily. Vedle dopravního terminálu, nového městského úřadu či parkovacího domu, se zabývá také umístěním skateparku do prostoru mezi vlakovým nádražím a Kauflandem. „Původní návrh počítal s využitím pouze části pozemku, což by byla škoda. Zejména když jsme měli možnost prohlédnout si podobné areály například v Hodoníně nebo Pardubicích. Proto jsme se s autory dohodli, že speciálně pro tuto lokalitu necháme zpracovat architektonicko-krajinářskou studii, která využije celou plochu 8 200 metrů čtverečních. Chceme zde totiž vybudovat komplexní volnočasový areál pro děti a mládež,“ nastínili plány starosta Robert Stržínek s tím, že radnice předběžně počítá s náklady mezi 20 až 25 miliony Kč. Díky případné etapizaci by se však mohly rozdělit do více let.

Jak bylo uvedeno, studie se totiž neomezí „jen“ na dříve plánovaný skatepark. „Vzhledem k umístění vedle zámeckého parku, v docházkové vzdálenosti z centra města a mimo obytné části se jedné o ideální lokalitu pro freestyle sporty všeho druhu. Na přípravě chceme proto spolupracovat nejen s místními skejťáky, ale také dalšími skupinami, které areál využijí. Počítáme totiž mimo jiné s překážkami pro koloběžky, kola či inline brusle a také vyžitím pro rodiny s malými dětmi,“ řekl místostarosta Petr Nachtmann.

„Studie bude vznikat ve spolupráci s městským architektem a dalšími oborníky, aby v ideálním případě došlo k co nejlepšímu napojení celého areálu na všechny druhy dopravy včetně té pěší. Počítáme také s využitím modrozelené infrastruktury pro práci s dešťovou vodou a samozřejmě i se zelení vhodně navazující na zámecký park. Věříme, že v současnosti nevzhledná lokalita, se v nejbližších letech výrazně promění a stane se vyhledávaným cílem mladých sportovců,“ uzavřela místostarostka Yvona Wojaczková.

skatepark




















Zpracoval:

Jakub Mikuš

tiskový mluvčí

T +420 571 674 306

M +420 725 128 428

E mikus@muvalmez.cz

Zodpovídá: Mgr. Veronika Macková
Vytvořeno / změněno: 16.5.2024 / 16.5.2024

Zařazenočt 16.05.2024 09:05:00
ZdrojValašské Meziříčí
Originálvalasskemezirici.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=17636&id=55910

Související témata

Ekologické domy
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.