Na internetu se vydával za dívku. Z muže měl vylákat desetitisíce korun

Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Na internetu se vydával za dívku. Z muže měl vylákat desetitisíce korun

Frýdecko-Místecko - nyní padlo obvinění.

Na začátku bylo nadšení a vidina možného vztahu. Nemělo to však šťastný konec. Muž na internetu naletěl podvodníkovi vydávajícímu se za mladou slečnu a přišel o desetitisíce korun. Třinečtí kriminalisté však podezřelého dopadli.

Vše začalo, když poškozený muž kontaktoval na jistém internetovém portálu mladou dívku, která zde vystupovala jako dvacetiletá Marika z Havířova. Následně spolu začali konverzovat, nejprve na internetu, poté přes aplikaci v telefonu. Během toho mu měla dívka nabídnout své fotografie za malou úplatu 200 korun. Na to muž kývl a přes digitální peněženku jí tuto sumu poslal, načež obdržel slíbené fotky. V průběhu dalších dní, kdy byli stále v písemném kontaktu přes aplikaci, měla dívka cílenou komunikací, manipulativními technikami a také zasíláním dalších fotografií působit na city poškozeného, kdy se jejich vztah začal prohlubovat. Mladá žena byla poškozenému sympatická, a když jej měla požádat o finanční podporu s tím, že je na nemocenské a ve finanční tísni, muž s pomocí nezaváhal. Dívka tak měla průběžně žádat o poskytnutí či půjčení peněz, kdy argumentovala různými legendami. Například potřebovala peníze na nákup jídla, hygienických potřeb, dárku pro matku, ale také na uhrazení nájmu, nedoplatku za vodu či koupi nové pračky. Její požadavky se však stupňovaly a na muže měla postupem času vyvíjet psychologický nátlak. Zároveň měla slibovat vrácení peněz či kompenzaci v rámci jejich budoucího vztahu. Během necelého měsíce jí tak muž zaslal několik částek na účet a další prostřednictvím kupónů skrze digitální peněženku, vše v celkové výši téměř 85 tisíc korun. Poškozený se několikrát snažil se svou „vysněnou slečnou“ domluvit na osobním setkání. K tomu však nikdy nedošlo, jelikož dívka měla vždy přijít s nějakou výmluvou. Na poslední sjednanou schůzku nedorazila, následně si muže zablokovala a tím jejich konverzace skončila.

Poškozenému tak došlo, že se stal obětí podvodného jednání a vše oznámil na policii. Věc si převzali do své gesce třinečtí kriminalisté, kterým se díky komplexnímu vyhodnocení zajištěné komunikace, výpisů z účtů a dalších listinných materiálů podařilo ztotožnit osobu možného podezřelého. Následně 34letého muže z Karvinska obvinili z přečinu podvodu. Kriminalisté také zjistili, že fotografie ženy, za kterou se vydával a posílal je poškozenému, stáhl obviněný ze zahraničních internetových stránek. Muž s kriminalisty při výslechu spolupracoval a k vytýkanému jednání se doznal. Dále pak uvedl, že měl finanční problémy, a proto pod identitou mladé dívky využil konverzace s poškozeným s tím, že vylákané peníze použil pro svou potřebu. Muži v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

nprap. Bc. Kateřina Kubzová
oddělení tisku
16. května 2024

vytisknout e-mailem X Corp. Facebook


Zařazenočt 16.05.2024 09:05:00
ZdrojPolicie
Originálpolicie.cz/clanek/na-internetu-se-vydaval-za-divku-z-muze-mel-vylakat-desetitisice-korun.aspx

Zprávy o koruně

Další zprávy k tématu "Koruna spodek"



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.