Ocenění pro MŠMT za podporu pohybu dětí a žáků

1
Praha 15. května 2024 – Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy získalo ocenění za významný počin pro podporu pravidelné pohybové aktivity, konkrétně za tvorbu Plánu podpory pohybu dětí, žáků a studentů ve školách a školských zařízeních, který na konci března 2024 schválila vláda ČR. Iniciativa Aktivní Česko, mezi jejíž zakladatele patří Hospodářská komora ČR, Česká unie sportu, Česká obec sokolská, Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR nebo Česká komora fitness a jejímiž odbornými partnery jsou např. Český olympijský výbor, Státní zdravotní ústav nebo Česká společnost tělovýchovného lékařství, udělila ministerstvu toto ocenění na výroční konferenci konané v Senátu Parlamentu ČR. Spolu s ministerstvem byla oceněna také Česká školní inspekce, a to za koncept podpory pohybových aktivit žáků základních a středních škol s názvem Aktivní škola.

„Podpora celkového zdraví dětí a mladých lidí je pro nás zásadním tématem, a protože děti tráví ve školním prostředí mnoho času, je role školy a školního prostředí pro podporu řešení problémů spojených s nedostatkem pohybových aktivit velmi důležitá,“ konstatuje ministr školství, mládeže a tělovýchovy Mikuláš Bek.

Na konferenci s názvem Aktivní Česko, která se konala za účasti předsedy Výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, lidská práva a petice Senátu Parlamentu ČR Jiřího Růžičky, místopředsedkyně Evropského parlamentu Dity Charanzové nebo vedoucí kanceláře Světové zdravotnické organizace v ČR Zsofie Pusztai, vystoupil také státní tajemník v Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy Ondřej Andrys, který stovce přítomných účastníků představil vizi ministerstva směřující k podpoře fyzického zdraví a pohybových aktivit dětí, žáků a studentů a podrobněji pak také konkrétní opatření v těchto oblastech.

„Jsme opravdu velmi rádi, že všechny možné odborné iniciativy oceňují práci našeho ministerstva v oblasti podpory pohybových aktivit dětí, žáků a studentů. Jde o první systematické aktivity svého druhu a i díky spolupráci s našimi partnery, jako je třeba Státní zdravotní ústav, Národní sportovní agentura, Český olympijský výbor nebo tělovýchovné fakulty, máme příležitost pomoci řešit zásadní problém, který pro českou společnost nedostatek pohybových aktivit mladých lidí a s ním související dopady znamenají,“ říká státní tajemník Ondřej Andrys, který za Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy převzal ocenění z rukou viceprezidentky Hospodářské komory ČR a předsedkyně nadačního fondu Aktivní Česko Jany Havrdové.

Plán podpory pohybu dětí je k dispozici zde: Mládež v pohybu a ve zdraví 2024-2028 - edu.cz

Koncept Aktivní škola od České školní inspekce je k dispozici zde: Česká školní inspekce - Metodické doporučení – Aktivní škola – Inspirace pro podporu pohybových aktivit žáků (csicr.cz)

1


Zařazenost 15.05.2024 13:05:00
ZdrojMŠMT
Originálmsmt.cz/oceneni-pro-msmt-za-podporu-pohybu-deti-a-zaku
Přílohy
11442.jpg (8.06640625kB)
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.