Profesionální a dobrovolní hasiči poměří své síly ve vyprošťování u dopravních nehod

Patnáctka soutěžních družstev hasičů v sobotu 18. května 2024 v Turnově nastoupí na start dalšího ročníku krajského kola soutěže ve vyprošťování u dopravních nehod.

Soutěž ve vyprošťování u dopravních nehod se uskuteční v sobotu 18. května od ranních hodin v areálu před turnovskou stanicí HZS Libereckého kraje. Je úzce odborně spjata s činností hasičů se zaměřením na záchranu zraněných osob (figurantů) u simulovaných dopravních nehod.

Scénáře, na jejichž základě jsou nehody pro soutěž připraveny, vždy vycházejí z reálných dopravních nehod, které hasiči už někdy řešili. Každý soutěžní tým hasičů řeší zcela odlišný scénář dopravní nehody. Při jeho přípravě jsou soutěžící v izolaci, aby předem nevěděli, jak vypadá událost, u které budou zasahovat.

Čtyřčlenná družstva mají za úkol provést průzkum místa zásahu a zvolit správnou taktiku a techniku zásahu při vyproštění zraněné osoby. Soutěžní pokus je limitován dvaceti minutami času. Výkony soutěžících po celou dobu sleduje trojice rozhodčích. První hodnotí taktiku, další techniku provedení zásahu a třetí rozhodčí pak sleduje to, jak soutěžící poskytují figurantům první předlékařskou pomoc.

Statistiky říkají, že během roku 2023 hasiči na silnicích v Libereckém kraji zasahovali u bezmála 1 400 nehod, z toho více než sedmdesátkrát prováděli vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel.


Vyprošťování I.jfif


Pořadateli soutěže jsou HZS Libereckého kraje a Krajské sdružení hasičů Libereckého kraje. 21. ročník Krajské soutěže HZS Libereckého kraje ve vyprošťování u dopravních nehod – memoriál nprap. Jiřího Kocourka – soutěžit budou následující týmy profesionálních hasičů: za Územní odbor Liberec HZS LBK to bude tým hasičů z liberecké stanice, za Územní odbor Jablonec nad Nisou HZS LBK soutěžní družstvo z jablonecké stanice, za Územní odbor Česká Lípa to budou hasiči ze stanice Doksy, za Územní odbor Semily příslušníci ze stanice Semily a zúčastní se také soutěžní družstvo HZS podniku Správa železnic Liberec.

Dvanáctý ročník Krajské soutěže JSDHO Libereckého kraje ve vyprošťování u dopravních nehod – soutěžit budou tyto JSDHO: Rokytnice nad Jizerou, Cvikov, Český Dub, Višňová, Desná, Lomnice nad Popelkou, Turnov, Česká Lípa, Nový Bor a Zlatá Olešnice.

HZS Libereckého kraje zve veřejnost ke zhlédnutí divácky atraktivní soutěže. Přijďte se podívat a podpořit soutěžní družstva profesionálních i dobrovolných hasičů!


por. Jaroslava Benešová,

HZS Libereckého kraje

www.hzscr.cz


2024_04_22-krajska_VDN_plakat.jpg


Náhled pro tisk
Vytvořeno 15.5.2024 11:03:42 | přečteno 0x | marcela.jandova

Zařazenost 15.05.2024 11:05:00
ZdrojTurnov
Originálturnov.cz/cs/aktuality/deni-ve-meste/profesionalni-a-dobrovolni-hasici-pomeri-sve-sily-ve-vyprostova...
guidwww.turnov.cz clanek 353440
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.